Linie de metrou până la Mall Băneasa - contract semnat. Când va fi gata
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
M6
M6
"Magistrala 6 de metrou intră de astăzi în linie dreaptă", anunţă Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 

"METROREX a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură pentru primul lot (1 Mai -Tokyo), care va avea o lungime de 6,6 km și va cuprinde 6 noi stații:

-Pajura

-Expoziției

-Piața Montreal

-Gara Băneasa

-Aeroport Băneasa

-Tokyo (Mall Băneasa).

Contractul, în valoare de 1,2 miliarde de lei fără TVA, este finanțat din Fonduri Europene nerambursabile și din Bugetul de Stat. Asocierea de constructori turci are la dispoziție 48 de luni (4 ani) pentru a finaliza lucrările", a anunţat, marţi, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

 

Citeşte şi: 2.000 de lei/an, abonamentul Metrorex - STB - Tren gară - aeroport. Lista tarifelor

 

Au fost anunţate tarifele biletelor şi abonamentelor care vor fi valabile atât la metrou, cât şi la STB şi la trenul Gara de Nord - Aeroport "Henri Coandă".

Metrorex anunță prețurile biletelor și abonamentelor metropolitane integrate pentru metrou și transportul pe calea ferată și cel de suprafață, pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă. Un abonament pe an costă 2.000 de lei.

Metrorex informează că începând de joi își optimizează oferta tarifară prin lansarea primelor bilete metropolitane integrate pentru transportul de suprafață în regiunea București –Ilfov, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă.

Biletele acoperă titluri de călătorie de 24 ore, 72 ore, 1 lună, 6 luni sau 12 luni.

Un bilet pe 24 de ore costă 20 de lei, iar unul pe 72 de ore - 40 de lei.

Un abonament metropolitan integrat pe o lună ajunge la 140 de lei în cazul unei călătorii metrou - cale ferată, iar dacă include transportul de suprafață costă 210 lei. Același abonament, dar pe 6 luni, ajunge la 800 de lei în primul caz și la 1.100 de lei în cel de-al doilea, iar dacă abonamentul se face pe un an prețurile sunt 1.400 lei, respectiv 2.000 de lei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel