Cifra zilei: 13.481 de firme au pus lacătul pe ușă în România
Această tendință reflectă...
În expunerea de motive se spune că: ”se impune adoptarea de măsuri care să limiteze cheltuielile bugetare, întrucât majorarea acestora creează premisele unui dezechilibru bugetar, cu consecințe negative asupra performanţelor fiscale şi externe ale României și care totodată să permită crearea unui spațiu fiscal pentru alocarea de sume pentru susținerea investițiilor publice majore și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, într-o manieră eficientă, profesionistă și transparentă, cu efect multiplicator şi aport direct la formarea brută de capital fix”.
Majorarea punctului de pensie se amână
În ciuda așteptărilor a milioane de pensionari, punctul de pensie nu se va majora în septembrie 2021 ci abia în 2022. La acel moment, punctul se va majora cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se va adăuga cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Majorarea și data de acordare se vor stabili anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor
Legea pensiilor nu intră în vigoare nici în anul acesta și este amânată chiar cu doi ani, adică ar urma să intre în vigoare în la 1 septembrie 2023. Asta dacă va mai inra în vigoare vreodată.
Citește și: Acestea sunt SPORURILE care vor fi tăiate în 2021
Vouchere de vacanță
Noul OUG prevede ca în anul 2021 nu se vor emite vouchere de vacanță. Guvernul consideră că sunt suficiente, pentru 2021, voucherele emise în perioadele martie - decembrie 2019 și ianuarie - noiembrie 2020, a căror valabilitate a fost extinsă până la 31 decembrie 2021.
Transport gratuit pentru studenți
Această facilitate dispare pentru studenți, aceștia nu vor mai beneficia de gratuitate la transportul cu trenul. Dar, vor reveni la tariful redus cu 50% la toate categoriile de trenuri. Această măsură urmează să fie implementată efectiv cel târziu la 15 martie 2021.
Sportul de stare de alteră pentru prefecturi
Sporul a fost introdus prin OUG 131/2020 pentru personalul instituțiilor prefectului care este implicat în activitățile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de coronavirus (muncă mai multă și/sau riscuri suplimentare). Sporul este de 30% la salariul de bază, dar nu se aplică prefectului și subprefectului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...