AFM anulează înscrierile în aplicația informatică a Programului Rabla pentru Tractoare
Administrația Fondului pentru...
OpenAI și Microsoft au început renegocierea termenilor parteneriatului lor de mai multe miliarde de dolari, într-un demers menit să permită companiei care a creat ChatGPT să se listeze la bursă, potrivit unui articol publicat de Financial Times. Discuțiile urmăresc totodată să protejeze accesul Microsoft la modelele de inteligență artificială de ultimă generație dezvoltate de OpenAI, transmite Reuters.
Potrivit sursei citate, una dintre cele mai sensibile teme din cadrul negocierii este stabilirea participației pe care Microsoft o va primi în noua structură comercială a OpenAI, în schimbul investiției de peste 13 miliarde de dolari făcute până acum. Microsoft ar fi dispusă să renunțe la o parte din acțiuni, în schimbul garanțiilor privind accesul la tehnologiile AI ce vor fi dezvoltate și după termenul-limită contractual actual, anul 2030.
Cele două companii discută și revizuirea acordului mai larg semnat inițial în 2019, când Microsoft a investit pentru prima dată 1 miliard de dolari în OpenAI.
Contactați de Reuters, reprezentanții Microsoft au refuzat să comenteze informațiile, iar OpenAI nu a răspuns solicitărilor până la momentul publicării.
Săptămâna trecută, The Information scria că OpenAI le-a transmis investitorilor că va împărți o cotă mai mică din veniturile generate cu principalul său susținător financiar, în contextul restructurării organizaționale.
În luna ianuarie, Microsoft a modificat o parte din termenii înțelegerii cu OpenAI, după ce a intrat într-un parteneriat strategic cu Oracle și conglomeratul japonez SoftBank, pentru dezvoltarea unor centre de date AI în SUA, proiecte cu o valoare totală de până la 500 de miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Administrația Fondului pentru...
Randamentele obligațiunilor...
Dobânzile din piața...
Contribuabilii persoane fizice...
Statele Unite rămân cel mai...
Casele de pensii pot anula...
Ministerul Finanțelor...
Oficialii din Ministerul...
Autoritatea Națională de...
Unitățile farmaceutice veterinare trebuie să respecte...
Trump ar putea primi un Boeing...
Schimbare de paradigmă în...
Analistul economic Adrian...
utin cere negocieri directe cu...
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...