Listarea Hidroelectrica, mutare strategică. Radu Constantin: Toată lumea vede rezultatele companiei şi importanţa sa în sistemul energetic naţional
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
EXCLUSIV
Radu Constantin, manager departament furnizare Hidroelectrica, a vorbit despre stadiul în care se află procesul de listare a Hidroelectrica la bursă. 

"Am încercat să număr de câte ori s-a rostit cuvântul Hidroelectrica (n.r. – în cadrul dezbaterilor) şi sunt onorat de fiecare dată când aud numele acestei companii pe care încerc să o reprezint în faţa dumneavoastră.

În primul rând, Hidroelectrica şi-a aliniat intern toate procedurile pentru a fi pregătită pentru listare. Este mesajul principal pe care doresc să îl transmit. Aceasta a însemnat un proces destul de complicat dar suntem exact în poziţia unde ar fi trebuit să fim în momentul acesta.

Tot ce s-a creat în Hidroelectrica şi tot ceea ce s-a întâmplat la Hidroelectrica în ultimii ani bineînţeles că are legătură cu succesul acestei companii.  Toată lumea din extern vede rezultatele financiare ale companiei, toată lumea ştie importanţa Hidroelectrica în sistemul energetic naţional. Şi fac aici o remarcă: principalul obiectiv al Hidroelectrica este stabilizarea sistemului energetic naţional, dar rezultatele financiare bineînţeles că sunt cele pentru care este recunoscută compania.

Această listare va aduce o transparenţă superioară în cadrul companiei către cei interesaţi să ştie exact ce se desfăşoară şi totodată o îmbunătăţire a modului nostru de a fi eficienţi în derularea activităţii. Dimensiunea companiei este foarte mare, astfel încât eficientizarea modului de lucru intern se poate face doar printr-o trecere la următorul nivel. Iar următorul nivel este exact listarea despre care toată lumea vorbeşte în piaţă.

În momentul acesta avem un consultant juridic, sunt aprobate în cadrul companiei toate elementele premergătoare finalizării procesului înainte de listare, astfel încât suntem aliniaţi exact la momentul oportun.

Această listare vine într-un context destul de dificil al pieţei de energie, în care orizontul pe termen mediu şi lung este această decarbonificare care trebuie făcută şi la care România trebuie să ia parte ca entitate din cadrul UE, astfel încât şi Hidroelectrica are un plan foarte ambiţios, o strategie de investiţii pentru a ne putea alinia în acest orizont pe care toată lumea îl doreşte la nivelul Uniunii Europene", a explicat Radu Constantin în intervenţia pe care a avut-o în cadrul conferinţei cu titlul "Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...


pixel