Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Carnetul de comenzi al companiei valorează aproximativ 160 de miliarde de dolari, sau dublul cifrei de afaceri.
Divizia aeronautică, specializată în producția și comercializarea avioanelor militare și civile, a înregistrat vânzări totale trimestriale de 7,2 miliarde de dolari, în creștere cu 5,8% față de anul precedent. Profitul operațional a crescut cu 4,6% și a fost însoțit de o marjă operațională stabilă la 10%. O performanță atribuită dinamismului comercial al F-16 și creșterii puterii noului F-35 Block 4 echipat cu un afișaj mai bun și o putere de procesare mai mare, ca parte a programului TR-3 (Technology Refresh) 3). Acest program își propune să își optimizeze întregul arsenal la niveluri superioare.
Divizia reprezintă 40% din cifra de afaceri în urma acestor rezultate. Pentru prima dată F-35, cunoscut până în prezent drept cel mai mare program de apărare din lume, a fost livrat Pentagonuui în noua sa configurație Block 4. Grupul prognozează un interval de livrare estimat între 75 și 110 de avioane până la sfârșitul anului.
Divizia Rotary and Mission Systems (25% din cifra de afaceri), specializată în producția și vânzarea de sisteme de război electronic, nave și elicoptere de luptă, a înregistrat cea mai bună performanță de vânzări, cu o cifră de afaceri în creștere cu 17%, față de aceeași perioadă din 2023. Este însoțită de o creștere de 9% a profitului operațional și de o marjă operațională de 11%. O performanță atribuită unui volum mai mare de vânzări în programele canadiene de radare și intensificării programelor de sisteme laser, precum și unui volum mai mare de producție a Black Hawk și CH-53K.
Divizia Rachete și control de incendiu (18% din cifra de afaceri) se remarcă drept cea mai profitabilă, cu venituri operaționale în creștere cu 21% într-un an. Este însoțită de o marjă operațională stabilită la 14,5%, în creștere cu un punct. Nivelul vânzărilor a crescut cu 13% față de aceeași perioadă din 2023. O performanță atribuită vânzărilor mai mari de rachete tactice, lansatoare de rachete și rachete antinavă.
Divizia Spațială (17% din cifra de afaceri), specializată în producția și vânzarea de sisteme de satelit, sisteme de rachete și transport spațial, stagnează din punct de vedere al vânzărilor fără schimbări semnificative.
Perspective pe termen mediu
Într-un moment în care războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu se apropie de o nouă fază, posibil finală, grupul pare bine poziționat pentru a beneficia de creșterea comenzilor de apărare și a-și optimiza marjele. În plus, grupul nu se ferește de inovație. Recent, a încheiat un contract cu Agenția de Proiecte de Cercetare Apărare Avansată (DARPA) pentru a furniza soluții avansate de modelare și simulare (M&S) și agenți AI pentru misiuni aeriene, cu mai multe nave, toate dincolo de raza vizuală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...