Cât vor plăti românii pentru gaze și energie electrică după aprilie 2025?
Anul 2025, pe lângă multiplele...
Potrivit raportului Global Living, Hong Kong şi-a păstrat titlul de lider mondial în condiţiile în care preţul o proprietate rezidenţială obişnuită costă 1,235 milioane de dolari. Urmează Singapore cu 874.372 dolari şi Shanghai cu 872.555 dolari. CBRE subliniază că toate aceste trei oraşe au introdus măsuri destinate să ţină preţurile sub control.
În total, Asia controlează cinci din primele 10 poziţii în acest top, cu Shenzhen pe locul cinci şi Beijing pe locul nouă. Alte oraşe pe această listă sunt Vancouver (4), Los Angeles (6), New York (7), Londra (8) şi Paris (10).
Comparativ cu situaţia de anul trecut, când oraşele cu cele mai mari creşteri au fost New York, Los Angeles, Toronto, Vancouver, Sydney şi Melbourne, unele metropole au pierdut locuri în acest clasament ceea ce a făcut loc pentru unele oraşe europene unde creşterea preţurilor este în continuare robustă.
Citește și: București, în topul celor mai ieftine orașe, alături de Istanbul
Potrivit CBRE, anul trecut în Hong Kong au fost finalizate 17.790 de proiecte de locuinţe private, un număr insuficient având în vedere presiunea care există asupra cererii de pe urma unei populaţii de 7,4 milioane şi a terenurilor limitate pentru a fi utilizate în scopuri rezidenţiale.
Când vine vorba de proprietăţi imobiliare din segmentul de vârf, alături de Hong Kong se regăsesc oraşe precum Shanghai şi Moscova, unde preţul mediu este de 2,4 milioane de dolari, Beijing cu 2,2 milioane de dolari, Shenzhen cu 2 milioane de dolari şi Londra cu 1,8 milioane de dolari. Pentru locuinţe de lux mai ieftine, în Dublin preţul mediu este de 384.050 dolari iar în Ho Chi Minh 403.270 dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...
Începând cu 20 ianuarie 2025,...
Angajații din sistemul bugetar vor beneficia în acest an...
Odată intrați în 2025, mulți...
Europa își propune să-și reducă...
După ani de amânări și...
CES 2025 aduce în prim-plan...
Compania Kratos a obținut...
Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.
Consiliul Concurenţei a...
Producția de gaze naturale a...
Retailerul online de modă...
O analiză Storia arată cum au...
În perioada 1.I – 30.XI.2024 s-au eliberat 33156...
Contractul atribuit de Pentagon...
Roboții umanoizi, care au fost...
Analiștii de la Freedom24,...
Biden intensifică presiunea...
Zelenski și Sandu discută criza...
Mai multe celebrităţi au fost...
Dumitru Chisăliță, președinteșe...