Londra discută despre acordarea de credite ipotecare pe 50 ani, transmise de la o generaţie la alta
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Regulile impuse de Marea Britanie! Românii trebuie să știe ce alimente nu pot aduce în UK
Regulile impuse de Marea Britanie! Românii trebuie să știe ce alimente nu pot aduce în UK
Guvernul Marii Britanii explorează ideea de a încerca să abordeze criza locuințelor cu credite ipotecare ultra-lungi, de până la 50 de ani, care s-ar putea transmite de la o generație la alta, permițând mai multor oameni să acumuleze capitaluri proprii în loc să plătească chiria.

Experții în credite ipotecare spun că ideea acordării de credite ipotecare pe 50 de ani ar putea aduce unele beneficii, dar nu abordează problema fundamentală a ofertei de locuințe. Conform planului avut în vedere de guvernul britanic, o perioadă mai lungă de credit ipotecar ar permite oamenilor să împrumute sume mai mari, cu posibilitatea de a transfera datoria mai departe, moştenitorilor lor.

Alte idei de locuințe luate în considerare de Downing Street includ încercarea de a oferi terenuri deținute de guvern pentru construirea rapidă de case și explorarea posibilităţii dacă instituții precum școlile ar putea construi case pentru lucrătorii lor cheie.

Boris Johnson, vorbind cu reporterii în timpul călătoriei sale la summitul NATO de la Madrid, săptămâna aceasta, a confirmat că este analizată ideea de credite ipotecare pe 50 de ani, spunând că guvernul „dorește să găsească tot felul de modalități creative de a ajuta oamenii să devină proprietari”.

Acest lucru vine în contextul în care împrumuturile ipotecare au scăzut cu 36% în aprilie, un alt semnal că piața imobiliară în plină expansiune începe să piardă din avânt, scrie The Guardian.

Ideea de a oferi credite ipotecare care să fie transferate între generații nu este nouă și a fost lansată ca pionierat în Japonia, unde ipoteci familiale pe 100 de ani sunt acordate de mai mult timp, potrivit RTV.

Disensiuni între BCE şi cel mai mare acţionar al său. Germania se opune planului băncii de sprijinire a ţărilor îndatorate din sudul Europei

Preşedintele Bundesbank, Joachim Nagel, şi-a exprimat opoziţia faţă de promisiunea Băncii Centrale Europene de a acorda un nou sprijin pentru statele îndatorate din sudul continentului, cu prilejul unei reuniuni de urgenţă care a avut loc luna trecută, ceea ce relansează diviziunile între BCE şi cel mai mare acţionar al său, informează Reuters.

La o reuniune care avut loc în 15 iunie, oficialii BCE au promis că vor cumpăra mai multe obligaţiuni emise de statele membre din sudul Europei, în încercarea de a ţine sub control tendinţa de adâncire a diferenţelor între dobânzile la care se împrumută acest ţări şi cele la care se împrumută Germania, în condiţiile în care BCE se pregăteşte pentru prima majorare a costului creditului din ultimii 11 ani.

Însă, preşedintele Bundesbank, Joachim Nagel, şi-a exprimat opoziţia faţă de decizia BCE, susţinând că instituţia cu sediul la Frankfurt ar trebui să se concentreze mai degrabă pe combaterea inflaţiei ridicate, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuţiilor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Reuniunea în format virtual din 15 iunie a fost convocată cu doar câteva ore în avans, ceea ce înseamnă că guvernatorii băncilor din zona euro au avut foarte puţin timp la dispoziţie pentru a analiza documentele pregătitoare şi, în plus, nu toţi guvernatorii au putut participa la această reuniune, subliniază sursele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...


pixel