Lovitură pentru Pfizer! Anunț pentru cei care au făcut două doze
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Potrivit unui studiu recent, două doze de vaccin Pfizer se pare că nu ar fi suficiente pentru a-i proteja pe cei vaccinați de noua variantă Omicron a coronavirusului. Cu toate acestea, nu sunt date care ar sugera că acest vaccin nu previne în continuare formele grave sau decesul.

Varianta Omicron a coronavirusului poate eluda parțial protecția oferită de două doze de vaccin COVID-19 al Pfizer Inc (PFE.N) și al partenerului BioNTech, a declarat marți șeful de cercetare al unui laborator de la Africa Health Research Institute din Africa de Sud.

Cu toate acestea, studiul a arătat că sângele persoanelor care au primit două doze de vaccin și care au avut o infecție anterioară a fost în mare parte capabil să neutralizeze varianta, sugerând că dozele de rapel ale vaccinului ar putea ajuta la respingerea infecției.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute, a declarat pe Twitter că a existat "o scădere foarte mare" în ceea ce privește neutralizarea variantei Omicron în raport cu o tulpină anterioară de COVID-19.

Ce au arătat testele?

Laboratorul a testat sângele a 12 persoane care fuseseră vaccinate cu două doze de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit unui manuscris postat pe site-ul laboratorului său. Datele preliminare din manuscris nu au fost încă revizuite de colegi.

Sângele de la cinci din șase persoane care fuseseră vaccinate, dar și infectate anterior cu COVID-19, a neutralizat în continuare varianta Omicron, se arată în manuscris.

Date preliminare despre OMICRON. Anthony Fauci face precizări

"Aceste rezultate sunt mai bune decât mă așteptam. Cu cât ai mai mulți anticorpi, cu atât ai mai multe șanse să fii protejat de Omicron", a declarat Sigal pe Twitter.

El a precizat că laboratorul nu a testat varianta împotriva sângelui persoanelor care au primit o doză de rapel, deoarece acestea nu sunt încă disponibile în Africa de Sud.

Potrivit manuscrisului, laboratorul a observat o scădere de 41 de ori a nivelurilor de anticorpi neutralizanți împotriva variantei Omicron.

Sigal a declarat pe Twitter că această cifră este posibil să fie ajustată după ce laboratorul său va face mai multe experimente.

În timp ce anticorpii neutralizanți sunt un indicator al răspunsului imunitar al organismului, oamenii de știință cred că și alte tipuri de celule, cum ar fi celulele B și celulele T, sunt stimulate de vaccinuri și ajută la protejarea împotriva efectelor coronavirusului.

Datele preliminare nu indică faptul că vaccinul este mai puțin capabil să prevină boala severă sau decesul. În timp ce testele de laborator sunt în curs de desfășurare, directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat săptămâna trecută că "credem că este probabil ca oamenii să aibă o protecție substanțială împotriva bolilor grave cauzate de Omicron".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...


pixel