O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Varianta Omicron a coronavirusului poate eluda parțial protecția oferită de două doze de vaccin COVID-19 al Pfizer Inc (PFE.N) și al partenerului BioNTech, a declarat marți șeful de cercetare al unui laborator de la Africa Health Research Institute din Africa de Sud.
Cu toate acestea, studiul a arătat că sângele persoanelor care au primit două doze de vaccin și care au avut o infecție anterioară a fost în mare parte capabil să neutralizeze varianta, sugerând că dozele de rapel ale vaccinului ar putea ajuta la respingerea infecției.
Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute, a declarat pe Twitter că a existat "o scădere foarte mare" în ceea ce privește neutralizarea variantei Omicron în raport cu o tulpină anterioară de COVID-19.
Ce au arătat testele?
Laboratorul a testat sângele a 12 persoane care fuseseră vaccinate cu două doze de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit unui manuscris postat pe site-ul laboratorului său. Datele preliminare din manuscris nu au fost încă revizuite de colegi.
Sângele de la cinci din șase persoane care fuseseră vaccinate, dar și infectate anterior cu COVID-19, a neutralizat în continuare varianta Omicron, se arată în manuscris.
Date preliminare despre OMICRON. Anthony Fauci face precizări
"Aceste rezultate sunt mai bune decât mă așteptam. Cu cât ai mai mulți anticorpi, cu atât ai mai multe șanse să fii protejat de Omicron", a declarat Sigal pe Twitter.
El a precizat că laboratorul nu a testat varianta împotriva sângelui persoanelor care au primit o doză de rapel, deoarece acestea nu sunt încă disponibile în Africa de Sud.
Potrivit manuscrisului, laboratorul a observat o scădere de 41 de ori a nivelurilor de anticorpi neutralizanți împotriva variantei Omicron.
Sigal a declarat pe Twitter că această cifră este posibil să fie ajustată după ce laboratorul său va face mai multe experimente.
În timp ce anticorpii neutralizanți sunt un indicator al răspunsului imunitar al organismului, oamenii de știință cred că și alte tipuri de celule, cum ar fi celulele B și celulele T, sunt stimulate de vaccinuri și ajută la protejarea împotriva efectelor coronavirusului.
Datele preliminare nu indică faptul că vaccinul este mai puțin capabil să prevină boala severă sau decesul. În timp ce testele de laborator sunt în curs de desfășurare, directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat săptămâna trecută că "credem că este probabil ca oamenii să aibă o protecție substanțială împotriva bolilor grave cauzate de Omicron".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.