Lovitură pentru Pfizer! Anunț pentru cei care au făcut două doze
Autor: Dana Mihai | 08 dec 2021, 10:14
Potrivit unui studiu recent, două doze de vaccin Pfizer se pare că nu ar fi suficiente pentru a-i proteja pe cei vaccinați de noua variantă Omicron a coronavirusului. Cu toate acestea, nu sunt date care ar sugera că acest vaccin nu previne în continuare formele grave sau decesul.

Varianta Omicron a coronavirusului poate eluda parțial protecția oferită de două doze de vaccin COVID-19 al Pfizer Inc (PFE.N) și al partenerului BioNTech, a declarat marți șeful de cercetare al unui laborator de la Africa Health Research Institute din Africa de Sud.

Cu toate acestea, studiul a arătat că sângele persoanelor care au primit două doze de vaccin și care au avut o infecție anterioară a fost în mare parte capabil să neutralizeze varianta, sugerând că dozele de rapel ale vaccinului ar putea ajuta la respingerea infecției.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute, a declarat pe Twitter că a existat "o scădere foarte mare" în ceea ce privește neutralizarea variantei Omicron în raport cu o tulpină anterioară de COVID-19.

Ce au arătat testele?

Laboratorul a testat sângele a 12 persoane care fuseseră vaccinate cu două doze de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit unui manuscris postat pe site-ul laboratorului său. Datele preliminare din manuscris nu au fost încă revizuite de colegi.

Sângele de la cinci din șase persoane care fuseseră vaccinate, dar și infectate anterior cu COVID-19, a neutralizat în continuare varianta Omicron, se arată în manuscris.

Date preliminare despre OMICRON. Anthony Fauci face precizări

"Aceste rezultate sunt mai bune decât mă așteptam. Cu cât ai mai mulți anticorpi, cu atât ai mai multe șanse să fii protejat de Omicron", a declarat Sigal pe Twitter.

El a precizat că laboratorul nu a testat varianta împotriva sângelui persoanelor care au primit o doză de rapel, deoarece acestea nu sunt încă disponibile în Africa de Sud.

Potrivit manuscrisului, laboratorul a observat o scădere de 41 de ori a nivelurilor de anticorpi neutralizanți împotriva variantei Omicron.

Sigal a declarat pe Twitter că această cifră este posibil să fie ajustată după ce laboratorul său va face mai multe experimente.

În timp ce anticorpii neutralizanți sunt un indicator al răspunsului imunitar al organismului, oamenii de știință cred că și alte tipuri de celule, cum ar fi celulele B și celulele T, sunt stimulate de vaccinuri și ajută la protejarea împotriva efectelor coronavirusului.

Datele preliminare nu indică faptul că vaccinul este mai puțin capabil să prevină boala severă sau decesul. În timp ce testele de laborator sunt în curs de desfășurare, directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat săptămâna trecută că "credem că este probabil ca oamenii să aibă o protecție substanțială împotriva bolilor grave cauzate de Omicron".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Fluxul de petrol oprit de ucraineni spre Europa se reia

Rusia se pregătește să reia fluxurile de petrol printr-o...

Rușii caută febril arme pentru războiul cu Ucraina

O navă comercială care face obiectul sancțiunilor...

Un studiu tulburător arată cât de toxică este apa de ploaie

Apa de ploaie de pe Pământ nu poate fi consumată în...

S-a speriat ROBOR de Isărescu? Indicele la trei luni scade

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Alro a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 39%

Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de...

Decizii importante pentru români, pe masa Guvernului

Proiectele de acte normative care au fost înscrise pe...

Domino's Pizza s-a făcut de rușine în patria pizzei

Socotelile companiei Domino's Pizza s-au încurcat foarte...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?