Lovitură pentru rachetele ”invincibile” ale lui Putin. Surpriza Pentagonului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Pentagonul lucrează la un program nou
Pentagonul lucrează la un program nou
În următorii trei ani, Statele Unite vor crea un sistem de avertizare a atacurilor cu armament hipersonic, a anunțat John Rood, subsecretar al apărării pentru politică.

”Până atunci va intra în vigoare conceptul de plasarea pe orbita joasă a Pământului a unor senzori deloc costisitori. Sperăm că vom putea demara această operațiune în următorii trei ani”, a spus oficialul american în cadrul unor audieri în Senatul SUA.

Cu acest prilej, Rood a vorbit despre planurile Pentagonului de a construi ”o arhitectură care să permită anihilarea blocurilor hipersonice din timp, adică pe durata lor de zbor”. ”Intenționăm să folosim atât descurajarea convențională, cât și nucleară ca risposă la o amenințarea reprezentată de armamentul hipersonic”, a adăugat responsabilul american.

Citește și Cât costă noua armă hipersonică a SUA

Intervenția survine în contextul în care compania Raytheon, unul dintre liderii industriei de apărare a SUA, a semnat un acord cu centrul de cercetări al ministerului american al Apărării în valoare de 63,3 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui program de arme hipersonice.

În ultimele luni, președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a lăudat cu noile tehnologii militare ale țării sale, inclusiv rachete hipersonice, despre care mai marii militari ai țării au afirmat că zboară cu o asemenea viteză, încât nu pot fi oprite de nici un scut de apărare aeriană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel