Lovitură pentru Trump. A pierdut un important donator

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Omul de afaceri Ben Horowitz și soția sa, Felicia, au anunțat o donație ”semnificativă” pentru campania prezidențială a vicepreședintei Kamala Harris, la doar câteva luni după ce și-au declarat susținerea pentru Donald Trump.

Într-un memo adresat echipei firmei Andreessen Horowitz, Horowitz a subliniat că această contribuție este personală, bazată pe o prietenie de lungă durată cu Harris. ”O cunoaștem pe Kamala de ani buni și a fost o prietenă extraordinară pentru noi,” a scris Horowitz.

Undă de șoc în Silicon Valley și întoarcerea la 180 de grade

În luna iulie, Horowitz și partenerul său de afaceri, Marc Andreessen, au șocat Silicon Valley anunțând că îl sprijină pe Trump. Alegerea lor a fost influențată de politicile favorabile lui Trump privind criptomonedele, un domeniu prioritar pentru Andreessen Horowitz, în contrast cu atitudinea mai puțin deschisă a administrației Biden.

Însă, în ultimele săptămâni, lucrurile s-au schimbat semnificativ. După ce președintele Biden a renunțat la cursa electorală, Harris a devenit candidata Partidului Democrat, iar distanța dintre ea și Trump în sondaje s-a redus considerabil. Deși Horowitz și-a exprimat speranța că o administrație Harris ar putea fi mai receptivă la politicile tehnologice, el a remarcat că echipa sa nu va schimba oficial poziția firmei în legătură cu alegerile, deoarece intențiile lui Harris în aceste domenii sunt încă necunoscute. ”Administrația Biden a fost deosebit de distructivă pentru sectorul tehnologic, în special în ceea ce privește criptomonedele și inteligența artificială, două dintre prioritățile noastre majore. Sunt foarte optimist că administrația Harris va fi mai bună, dar ei încă nu și-au declarat intențiile,” a menționat Horowitz în memo.

Trump are probleme cu fondurile

Donația soților Horowitz vine într-un moment crucial pentru campania electorală. Trump, care se confruntă cu un deficit financiar în comparație cu Harris, are mult mai puține fonduri disponibile pentru săptămânile finale ale campaniei. Horowitz nu a confirmat exact suma donației, dar impactul ei este evident. Aceasta marchează o schimbare semnificativă, având în vedere sprijinul anterior oferit fostului președinte republican.

Această mișcare a fost raportată inițial de Axios și subliniază importanța contribuțiilor financiare în această fază a campaniei. Harris, cu resurse financiare mai mari, se află într-o poziție favorabilă pentru a-și continua strategia de campanie agresivă, în timp ce Trump trebuie să gestioneze cu prudență fondurile limitate.

Trump caută sprijin la Elon Musk

În ciuda schimbărilor de sprijin financiar din partea unor figuri influente precum Horowitz, Donald Trump își continuă campania cu încredere. Recent, fostul președinte a revenit în Butler, unde a supraviețuit unei tentative de asasinat pe 13 iulie. În fața unei mulțimi entuziaste, Trump a declarat că nu se va lăsa intimidat: ”Acum 12 săptămâni, un asasin a încercat să mă reducă la tăcere, pe mine și pe mișcarea noastră. Acest monstru vicios a fost aproape de a reuși, dar mâna Providenței l-a împiedicat.”

Trump a subliniat că nu va renunța niciodată, indiferent de încercările de a-l opri. ”Nu mă voi pleca niciodată, nu mă voi sfărâma niciodată,” a spus el cu hotărâre.

Înainte de apariția sa pe scenă, candidatul republican la vicepreședinție, J.D. Vance, și miliardarul Elon Musk au luat cuvântul. Musk a avertizat că alegerile din 2024 sunt cruciale pentru viitorul democrației americane: ”Aceste alegeri sunt o luptă pe care nu o putem pierde. Dacă o facem, ar putea fi ultimele alegeri libere din această țară”. Musk speră de fapt ca alegerea lui Trump din nou să îl salveze de la plata taxelor, miliardarul având deja multe probleme atât cu mașinile Tesla cât și cu Cybertruck. Demn de amintit este faptul că în iulie 2022, Donald Trump a postat un mesaj foarte umilitor pentru Elon Musk după vizita miliardarului la Casa Albă. Trump spunea că dacă i-ar fi cerul lui Musk să cadă în genunchi și să cerșească ajutorul lui, acesta ar fi făcut-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sebastian Burduja

Burduja: Grupul energetic Rovinari 5, gata de funcționare

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunțat că grupul...

Muncitori pe șantier / Foto: Unsplash
Delia Matache / Foto: Facebook
La benzinărie
Bani / Foto: Freepik
Ferrari / Foto: Unsplash
Pensionari
X, sursa foto: Freepik.com
Oliver Blume, CEO Volkswagen

Volkswagen sare în apărarea producătorilor chinezi de mașini

Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare...

Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr

Lovitură pentru Trump. A pierdut un important donator

Omul de afaceri Ben Horowitz și soția sa, Felicia, au...

Ploaie

Cod portocaliu de averse torențiale în patru județe

Meteorologii au emis un Cod portocaliu de ploi...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Informații ale zilei, selectate de DCBusiness pentru...

Foto: Agerpres / Municipalitatea Burgas
Programul Casa Verde Fotovoltaice va suferi modificări
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bentley

Cum vrea Bentley să se reinventeze. Modelele pe care mizează

Bentley Motors Ltd., faimosul brand britanic de lux,...

Pericol de inundații

Meteo. Ploi intense în 13 județe, până luni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

Fabrică de mașini / sursa foto: Freepik.com
Masină electrică / FOTO: Freepik
Port petrolier pe insula Karg

Petrolierele iraniene fug de frica loviturilor israeliene

Iranul pare să se pregătească pentru un nou posibil atac...

Cafeaua de dimineață! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Oana Pavelescu
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja / FOTO: Facebook
Vouchere sociale

pixel