Analist, atac la BNR: Cursul va crește în continuare. Până unde
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Lucian Isar
Lucian Isar
Analistul economic Lucian Isar spune că era de așteptat ca euro să urce în raport cu leul, acest lucru venind ca o presiune din partea BNR pe politicieni.

Euro a ajuns marți 23 ianuarie la 4.75 lei de la 4.71 lei, iar această creștere a dus la o îngrijorare că declinul monedei naționale ar putea continua.

Iată ce spune analistul economic Lucian Isar despre această evoluție. "Nu are legătură cu fundamentele economice nici cu Ordonanța 114 ci cu faptul că guvernatorul Isărescu a fost chemat la comisia din Senat. Este un truc pe care l-a mai încercat. Dacă vă uitați pe site-ul BNR, cursul valutar este managed float, adica este gestionat. Rezerva valutară a BNR depășește cu mult volumul de bani din piață astfel că poate modifica cursul după cum vrea, la 3 la 5, nu contează".

Citește: Curs valutar. Leul este în derivă. Euro a ajuns la 4.7569 lei

Isar spune că euro ar putea să mai crească și în zilele următoare.

"Nu ma panichez la o creștere atât de mică, va mai crește cu siguranță. În orice caz până la data de 29 ianuarie când va fi prezent la Senat ne putem aștepta să mai crească. Nu i-a mers cu ROBOR, încearcă așa. Va pune presiune, inclusiv mediatic", a spus Isar.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel