ASF schimbă regulile jocului! Noi termene și sancțiuni pentru fondurile de pensii
Autoritatea de Supraveghere...
În luna august 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii s-a redus ca serie brută cu 10,3% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,9%.
Potrivit INS, în primele opt luni, raportat la perioada similară din 2017, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,6%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,3%). Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+2,2%). Pe obiecte de construcţii, au scăzut clădirile rezidenţiale cu 31% şi clădirile nerezidenţiale cu 0,1%. Creştere s-a consemnat la construcţiile inginereşti (+9,6%).
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 2,6%. Pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la lucrările de construcţii noi, cu 5,4%. Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 5,1%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 2,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28,8%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,7%, respectiv cu 1,9%.
În august 2018, comparativ cu iulie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a urcat ca serie brută cu 5,0%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,5%. Scădere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 1,0%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 15,3%, şi la clădirile rezidenţiale cu 2,3%. Scădere s-a înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 11,1%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în august 2018, comparativ cu luna precedentă, pe total cu 1,4%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,3%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale cu 9,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,0%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 7,0% şi la clădirile rezidenţiale cu 0,7%. Scădere s-a înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 10,7%.
În august 2018 comparativ cu august 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 10,3%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 16,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,1%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 12,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 42,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,8%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 12,7%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 8,9%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 14,7% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,1%. S-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 13,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut astfel: clădirile rezidenţiale cu 41,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,5%. Creştere a fost la lucrările de construcţii inginereşti cu 12,6%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Autoritatea de Supraveghere...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...
O parte a bannerului uriaș...
CSAT a decis luni că evaziunea...
Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...
United Microelectronics Corp....