Cifra cifrei: 13.481 de firme au pus lacătul pe ușă în România
Această tendință reflectă...
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, publicate marţi, scăderea consemnată în ianuarie faţă de decembrie a fost generată de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-77,3%), lucrările de reparaţii capitale (-72,7%) şi la lucrările de construcţii noi (-59,9%).
Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi în cazul lucrărilor de construcţii inginereşti (-70,7%), clădirilor nerezidenţiale (-68,5%) şi clădirilor rezidenţiale (-51,3%).
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii s-a redus cu 4,3%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-24%). Lucrările de construcţii noi şi lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,3%, respectiv cu 3,5%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 10,2%, respectiv cu 4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,5%.
Comparativ cu ianuarie 2022, pe serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 5,8%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+11,4%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 15,1%.
Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+17,7%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,5%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 7,2%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+17%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,9%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,8%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 18%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,1%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...