Lupta cu virusul. Experți germani: Este unica STRATEGIE. Nu e vaccin
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Drumul este lung până la sfârșitul pandemiei
Drumul este lung până la sfârșitul pandemiei
”Unica strategie logică” de luptă împotriva noului coronavirus și a pandemiei generată de răspândirea SARS-CoV-2 este menținerea sub control a epidemiei. Este concluzia la care au ajung specialiștii celor mai importante centre de cercetare din Germania. Punctul lor de vedere a fost prezentat într-un articol publicat în Augsburger Allgemeine .

”Conform datelor de care dispunem în prezent, pentru dobândirea unei imunități colective este nevoie de câțiva ani, ceea ce ar putea înseamna că sistemele de sănătate vor fi suprasolicitate de pacienții care vor avea nevoie de terapie intensivă”, afirmă, în comunicatul lor, președinții societăților Max Planck și Fraunhofer, alături de cei ai asociației Leibniz a institutelor de cercetare și ai organizației Helmholtz.

”Modelele noastre matematice au artătat că și în cazul celor mai optimiste evaluări va fi nevoie de ani pentru obținerea imunității colective, un proces marcat de multe decese. Mai mult, nu se cunoaște numărul persoanelor asimptomatice, neînregistrate, nu se știe cât timp sunt ei protejați și nu au fost studiate consecințele pe termen lung a infectării lor”, au explicat oamenii de știință germani.

De aceea, ”măsurile de restricție menite să stopeze răspândirea virusului constituie, deocamdată, unica strategie, cea mai logică și rațională, de prevenire a apariției de noi cazuri și de încetinire a ritmului de expansiune a SAES-CoV-2”, au insistat experții.

Citește și Goana după vaccin. Spionii au intrat și ei în joc

Bazându-se pe analiza matematică a datelor, specialiștii germani propun următorul pachet de măsuri: monitorizarea strictă a contactelor celor infectați, testarea lor periodică și impunerea regimului de carantină în zonele cu risc ridicat de contaminare.

Nu în ultimul rând, un rol major în eforturile de ținere sub control a bolii îl joacă informațiile medicale legate de noul coronavirus și noile proiecte din domeniul farmaceuticii. Prin urmare, ”strategia propusă de noi trebuie permanent revizuită, cu includerea noilor date, cu adaptarea din mers la ultimele schimbări, în funcție de tratamentele sau vaccinurile care vor fi găsite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel