Luxoasele vile pustii de pe malul Bosforului. Cine le cumpără FOTO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Mai multe zeci de vile emblemaatice din Istanbul au fost scoase la vânzare, deseori pentru zeci de milioane de dolari. Oamenii cu bani din Turcia caută să-și valorifice la prețuri ridicate bunurile, așteptându-i pe miliardarii străini, într-un moment în care economia locală dă semne evidente de slăbiciune.

Dominând Bosforul încă din era otomană, yalis, marile vile din lemn, specifice Istanbulului, contruite pe malul apei, își așteaptă viitorii proprietari, oameni bogați, de dorit din străinătate. Vremurile s-au schimbat, sunt vitrege. Criza face ravagii în economia țării.

Locuite, mai întâi, de elitele otomane, apoi de străinii instanlați în ceea ce era pe atunci Constantinopole, aceste superbe imobile par rupte din romane de dragoste și din episoadele popularelor seriale turcești de televiziune. Multe sunt acum pustii și scoase la vânzare. Pentru a intra în posesia unei asemenea vile, un potențial cumpărător trebuie să plătească între 4,5 și 95 de milioane de dolari, cu posibilitatea de a dobândi cetățenie turcă grație acestei investiții.

Prețurile ar putea părea exageraate, dar nu și pentru milionarii străini, în special cei din Orientul Mijlociu, a căror sosire la Istanbul a putea remodela populația acestor yalis. Cel puțin 60 din cele 600 de asemenea case situate de-a lungul Bosforului sunt acum în vânzare.

”În condițiile în care lira turcească își pierde din valoare, Istanbulul ar putea deveni un paradis pentru personalitățile din Golful Persic”, spune Hamed Alhamian, director de vânzări la ANKA Invest. ”Investitorii din Golf cred că lira iși va reveni în viitorul aproapiat și că investițiile lor se vor aprecia pe termen scurt”, a continuat el. Ugur Auhan, consultant în domeniul imobiliarelor de lux a confirmat, de altfel, că majoritatea cumpărătorilor vin din Qatar, dar și din Azerbaidjan și Iran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel