Mașini controlate cu puterea minții. Proiectul Facebook
Autor: Andreea Ionescu
Data actualizării:
Data publicării:
Facebook vrea să controleze direct mașinile, prin intermediul creierului
Facebook vrea să controleze direct mașinile, prin intermediul creierului
Facebook a cumpărat un start-up care încearcă să facă posibilă controlarea directă a computerelor şi a altor dispozitive şi aparate doar cu ajutorul creierului, nu prin intermediul unui mouse sau al mişcărilor degetelor, informează AFP, citat de Agerpres.

Start-up-ul achiziționat, CTRL-labs, va fi integrat într-un laborator al gigantului din industria tehnologiei, Facebook Reality Labs, a declarat Andrew Bosworth, coordonatorul departamentului de realitate augmentată al platformei Facebook.

Noua achiziţie doreşte să accelereze dezvoltarea acestei tehnologii şi să o facă să devină accesibilă cât mai curând posibil pentru publicul larg, a adăugat Bosworth.

„Ştim că există mijloace mai naturale, intuitive, de a interacţiona cu aparatele şi cu tehnologia. Şi noi vrem să le construim. Ideea acestui proiect constă într-o brăţară ce permite oamenilor să îşi controleze aparatele ca pe o extensie naturală a mişcărilor lor", a mai scris el într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare.

Brăţara va interpreta impulsurile electrice din creier, similare celor care determină contracţia unui muşchi, de exemplu pentru a realiza gestul de a apăsa pe un buton. Numai că, de această dată, nu va mai fi vorba despre un clic pe o tastatură, ci pur şi simplu utilizatorul va trebui doar să se gândească la acţiunea dorită.

Aceste impulsuri vor fi decodate şi „traduse într-un semnal digital pe care aparatul vostru poate să îl înţeleagă", a explicat Andrew Bosworth. 

În luna august, cercetătorii dintr-o echipă americană, finanţată de Facebook, au reuşit să traducă în cuvinte activitatea creierului prin intermediul unor algoritmi.

 

Facebook nu renunță la moneda lui virtuală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel