Mai mulți bani pentru aceste persoane. Care este condiția
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O măsură de stimulare a adopțiilor
O măsură de stimulare a adopțiilor
În contextul scandalului generat de cazul Sorinei, fetița de opt ani luată cu forța din casa în care a locuit, alături de asistenții sociali, pentru a fi dată spre adopție unei familii de români stabilită în Statele Unite, un proiect legislativ depus recent la Senat vine să modifice un articol din Legea 273/2004 privind procedura adopției.

Măsura care se regăsește în respectiva inițiativă legislativă are menirea, potrivit expunerii de motive, să stimuleze adopțiile făcute de persoane singure.

Conform legislației în vigoare, cei care adoptă copii, fie că e vorba de o persoană singură sau de o familie, beneficiază de un concediu de acomodare și de indemnizație aferentă, a cărei valoare lunară se ridică la 1.700 de lei.

Documentul depus spre dezbatere în Senat prevede, printre altele, că persoanele care nu căsătorite, dar care vor să adopte un copil vor beneficia de un concediu de acomodare mai scurt, de numai șase luni decât în cazul familiilor (cel mult un an), dar de o indemnizație mai mare.

Citește și Indemnizații speciale la pensie. Cine sunt beneficiarii

În ceea ce privește indemnizația aferentă concediului de acomodare, aceasta ar urma să fie calculată după o formulă nouă, urmând ca ea să reprezinte, dacă propunerea legislativă va primi votul Parlamentului, 85% din media veniturilor nete obținute în anul anterior adopției.

Totuși, după cum se precizează în inițiativa legislativă, indemnizația de acomodare va fi plafonată. Concret, ea nu va putea fi mai mică decât indemnizația din prezent (1.700 de lei) și nici nu va putea depăși valoarea de 8.500 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel