Mai multe autorizații de construire în 2018. Unde au fost creșteri și unde scăderi
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Muncitori pe șantier
Muncitori pe șantier
Un număr de 39.960 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate în primele 11 luni din 2018, în creştere cu 2,8% faţă de perioada similară a anului precedent, informează marţi Institutul Naţional de Statistică. 

Conform sursei citate, creşteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (+418 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (+380), Vest (+316), Sud-Est (+296), Centru (+146) şi Nord-Vest (+134). Scăderi au fost în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-442 autorizaţii) şi Nord-Est (-167). 

În luna noiembrie 2018 s-au eliberat 3.240 de autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 66,9% sunt pentru zona rurală. 

Citește și:

Județul cu cele mai mici salarii și pensii

Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale de 465 de autorizaţii, reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (-103 autorizaţii), Nord-Vest (-92), Centru (-85), Bucureşti-Ilfov (-45), Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia (-44 fiecare), Nord-Est (-42) şi Vest (-10). 

În luna noiembrie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o reducere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-143 autorizaţii), scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-257 autorizaţii), Sud-Muntenia (-31) şi Sud-Vest Oltenia (-20). 

Creşteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (+58 autorizaţii), Nord-Est (+57), Sud-Est şi Centru (+21 fiecare) şi Nord-Vest (+8).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel