O serie de companii de comerț cu amănuntul, printre care Patagonia, Lush, Burton, Ben și Jerry's își vor închide temporar magazinele pe perioada unei săptămâni întregi în care vor avea loc proteste care militează pentru acțiuni în favoarea acțiunilor urgente cu scopul combaterii schimbărilor climatice.
Dubai, orașul care a învins încălzirea globală
Compania Burton va suspenda vânzările pe site-ul său web timp de 24 de ore, redirecționând clienții către pagina principală Global Climate Strike. De asemenea, își va transforma magazinele în spații de adunare a protestatarilor, înainte și după marșurile Global Climate Strike, și vor oferi angajaților liber pentru a participa la manifestații.
Magazinele Ben și Jerry vor fi închise în timpul grevei, la fel și birourile companiei, iar procesul de fabricație va încetini, astfel încât lucrătorii fabricii să poată participa la grevă.
Brandul Seventh Generation își donează timpul de emisie în favoarea publicității Grevei Mondiale pentru Climă. Sute de alte companii participă la „greva climei digitale”, adăugând bannere despre grevă pe site-ul lor web și luând alte acțiuni online.
Organizatorii estimează că în Australia în cadrul Grevei Mondiale pentru Climă participă peste 300.000 de persone.
România se alătură și ea mișcării, pe data de 20 septembrie având loc un marș în București, iar între 23-27 organizându-se o serie de proteste în școli, conform Green Report.
Site-ul Dexonline va fi indisponibil pentru o perioadă de 24 de ore, drept susținere față de Greva Mondială pentru Climă.
„Singura soluție este reducerea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră. Cele mai noi modele și date arată că, pentru a limita încălzirea la „numai” 1,5 °C, trebuie să reducem emisiile cu 45% până în 2030 (față de nivelul din 2010) și la zero până în 2050. Această cale, deși tot ne-ar lăsa cu un Pământ mult mai sterp decât cel cu care am crescut, ar limita proporțiile distrugerii mediului. Momentan suntem pe o traiectorie absolut greșită. După o stagnare de câțiva ani, emisiile au crescut cu 1,6% în 2017 și cu 2,7% în 2018. Gonim către prăpastie, iar noi apăsăm pedala de accelerație până la fund”, transmite Dexonline.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...