Majorările pensiilor și salariilor. Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Gică Popescu, Nicolae Ciucă și Gheorghe Hagi
Gică Popescu, Nicolae Ciucă și Gheorghe Hagi
Premierul Nicolae Ciucă a făcut mai multe precizări legate de majorarea salariilor și pensiilor din România.

Prim ministrul a declarat, marţi, că, în funcţie de evoluţia colectărilor la buget şi de discuţiile din coaliţie, se va lua o decizie privind pachetul de măsuri sociale propus, menţionând că pentru a putea majora pensii şi salarii trebuie să fie banii necesari.

Citeşte şi: Majorarea pensiei minime şi a punctului de pensie. Marius Budăi, anunţul zilei pentru seniori

Salariul minim, majorare la 3.000 de lei. Propunerea ajunge pe masa coaliţiei

"Legat de acea propunere pentru majorarea salariilor, un nou set de măsuri sociale, vă rog să aveţi încredere că, la nivelul coaliţiei de guvernare, atât Partidul Naţional Liberal, cât şi Partidul Social Democrat, cât şi UDMR, am avut de fiecare dată în dezbatere măsurile prin care să realizăm protejarea populaţiei şi, în mod deosebit, protejarea economiei. Ca să putem să asigurăm acest pachet de măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să mărim, să majorăm, atât pensiile, cât şi salariile", a afirmat Ciucă într-o conferinţă de presă, întrebat în legătură cu propunerea PSD de majorare a salariului minim la 3.000 lei.

El a adăugat că până acum au fost măsuri pentru cetăţenii vulnerabili şi au fost mărite salariile în sectorul bugetar.

"Ştiţi foarte bine că în pachetele de sprijin de până acum am avut două măsuri, care au vizat cetăţenii vulnerabili şi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei. Am avut, de asemenea, discuţii cu partenerii noştri sociali şi ne-am angajat că în momentul în care vom finaliza rectificarea bugetară, în funcţie de posibilităţile bugetare, vom majora şi salariile şi ne-am permis să asigurăm o pătrime din ceea ce rămăsese neacordat în conformitate cu prevederile Legii 153", a menţionat premierul.

Ciucă a spus că, în funcţie de evoluţia colectărilor la buget şi de propunerile din coaliţie, se va ajunge la o decizie.

"Acestea sunt măsurile pe care noi le-am discutat şi, sigur, în funcţie de evoluţia colectărilor la buget şi propunerile pe care le vom discuta fiecare dintre noi, şi Partidul Naţional Liberal şi ceilalţi membri ai coaliţiei, vom ajunge la o concluzie, concluzie care se va concretiza într-o decizie privind acest obiectiv", a arătat Nicolae Ciucă.

Premierul a vizitat baza sportivă "Academia de fotbal Gheorghe Hagi" din Constanţa. 

Pensii speciale. Mircea Coșea explică de ce nu vor dispărea

Profesorul Mircea Coșea a făcut o analiză dură a ceea ce înseamnă pensiile speciale și a explicat și ce șanse sunt ca acestea să dispară definitiv din România.

Analistul economic spune că aceste pensii speciale creează unele avantaje cu totul și cu totul speciale și că se îndoiește că actuala clasă politică va lua vreo măsură în acest sens: ”Nu se vor atinge de ele. Clasa politică nu se poate baza pe propriile rezultate și își creează o structură de sprijin, așa-zișii oameni devotați puterii prin avantajele materiale pe care le primesc”, a explcat Mircea Coșea și a continuat spunând că: ”Se va rezolva pe ici pe colo. Principiul pensiilor speciale nu va dispărea în actuala situație! Actuala clasă politică românească, mentalitatea actualei clase politice, a transformat aceste lucruri în instrumentele puterii. Nu mai sunt venituri, sunt instrumentele puterii”, a conchis profesorul Coșea într-o intervenție la B1TV.  Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Angajatorii europeni oferă sute de joburi românilor

Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel