Majoritatea angajaților acestui aeroport vor fi trimiși în șomaj tehnic

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Mai bine de jumătate dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, aceasta fiind prima instituţie din judeţ care anunţă luarea unor astfel de măsuri.
Mai bine de jumătate dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, aceasta fiind prima instituţie din judeţ care anunţă luarea unor astfel de măsuri.
Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a anunţat luni, prin intermediul unei postări video pe pagina de socializare a aeroportului ieşean, că mai bine de jumătate dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, aceasta fiind prima instituţie din judeţ care anunţă luarea unor astfel de măsuri. 

"În ceea ce priveşte activitatea la nivelul Aeroportului din Iaşi, prin reducerea numărului de zboruri va fi nevoie să intrăm în şomaj tehnic pentru mai bine de 50% din angajaţi. Noi vom păstra operabilitatea aeroportului 24 din 24 de ore, pentru a asigura posibilitatea realizării zborurilor militare, a zborurilor umanitare", a declarat Cătălin Bulgariu.

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi a solicitat totodată autorităţilor centrale sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România, pe perioada stării de urgenţă. În opinia sa, prin această metodă se va putea stopa pandemia de coronavirus.

ANOFM. Detalii despre acordarea șomajului tehnic

"Credem că autorităţile centrale ar trebui să îi repatrieze pe români prin zboruri umanitare, prin zboruri asigurate în condiţii de siguranţă, pentru a nu se răspândi coronavirusul. De aceea noi vom păstra utilitatea publică a regiei şi aeroportul îl vom ţine funcţional, dar vom reduce personalul cu 50%", a declarat Cătălin Bulgariu.

El susţine că decizia a fost luată având în vedere situaţia cu care se confruntă România privind pandemia de coronavirus, dar şi din cauza faptului că această pandemie a afectat legăturile aeriene internaţionale pe care le avea Iaşiul.

"Aeroportul din Iaşi a luat câteva măsuri pentru a arăta maturitatea cu care noi dorim să contribuim la reducerea acestei pandemii. La Aeroportul din Iaşi, în prezent activitatea dintr-o săptămână este egală cu activitatea unei zile normale dinaintea acestei crize. În medie, avem şase zboruri pe zi, din care trei spre Bucureşti şi trei spre destinaţii externe. Avem zilnic Londra şi două frecvenţe pe săptămână către celelalte şase destinaţii: Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Liverpool şi Paris. După cum vedeţi, toate aceste destinaţii externe sunt destinaţii din zona galbenă a pandemiei, ceea ce ne-a obligat ca activitatea sosirilor să o desfăşurăm pe terminalul T1 pentru a avea un control epidemiologic mai bun şi pentru a putea face o dezinfecţie cât mai eficientă la finalul acestor zboruri", a spus Bulgariu.

El a criticat totodată şi faptul că mulţi dintre pasagerii care au ajuns în ultimele două săptămâni la Iaşi au minţit în ceea ce priveşte domiciliul sau ţara de unde vin cu adevărat, aceştia călătorind pe rute ocolitoare.

"Am avut în această perioadă, mai ales în ultimele 12 zile, în fiecare zbor persoane care nu declară adevărat originea destinaţii lor venind din zone roşii, fie persoane care aveau semne vizibile de boală. Am avut pasageri cu 40 de grade care prezentau simptome extraordinar de puternice. Mai mult, ne-am confruntat şi cu persoane care sunt de-a dreptul inconştiente. De exemplu, o doamnă care deşi a intrat în contact direct cu un pasager confirmat a considerat că este mai bine să facă o plimbare până la Bucureşti decât să stea acasă şi să respecte autoizolarea impusă. De aceea solicit autorităţilor centrale sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România, pe perioada stării de urgenţă. Prin această metodă se va putea stopa pandemia de coronavirus", a declarat directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Industria petrolieră

Materii prime: De ce trage OPEC+ prețurile în jos?

Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...

OpenAI / sursa foto: Wikimedia Commons / Jernej Furman
Ministerul Finanțelor
Ilie Bolojan - Foto: Agerpres
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...

Primul tur al alegerilor a lovit Bursa în plin
Marcel Ciolacu / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Mașini noi / sursa foto: Freepik.com
BNR / Foto: DCBusiness
Marcel Ciolacu / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Magazin Skechers
Familie în vacanță la mare / Foto: Freepik
Rețele electrice / Foto: Freepik
Bani
Adrain Negrescu / Foto: Facebook
Bursă / Foto: Freepik
Banca Națională a Ungariei
Preț petrol / FOTO: Freepik

Petrolul, la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani

Decizia OPEC+ de a majora producția pune presiune pe...

Birouri
Dolari / sursa foto: Freepik.com
BP / FOTO: Site-ul companiei

Fuziune petrolieră XXL: Cine va prelua British Petroleum?

Potrivit unei dezvăluiri făcute de Bloomberg în acest...

Petrol, investiții / sursa: Freepik.com
Warren Buffett
Ciocolata
Tokyo/ FOTO: Freepik
Buletin de vot / FOTO: Facebook AEP
Profesorul Mircea Coșea / FOTO: Arhivă
iGaming
Donald Trump / Foto: Casa Alba

Trump „nu știe” dacă trebuie să respecte Constituția

Donald Trump, care încearcă să extindă limitele puterii...


pixel