Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Uniunea Editorilor din România, asociaţie profesională ce reuneşte principalele edituri de carte şcolară şi educaţională, protestează public împotriva modului total lipsit de interes cu care Ministerul Educaţiei tratează procesul de asigurare cu manuale şcolare, atât în format tipărit, cât şi în format digital. Cu toate că existau premisele pentru demararea achiziţiei de manuale la începutul anului 2021, Ministerul Educaţiei a lansat licitaţia pentru clasele a III-a şi a IV-a doar în data de 22.02.2021, oferind pentru elaborarea proiectelor de manuale şcolare o perioadă de timp total insuficientă: 28 de zile calendaristice! După alte două erate, perioada de depunere a proiectelor, pentru pachetul print+digital, a fost mărită la 42 zile calendaristice - o perioadă foarte scurtă pentru realizarea unor manuale de calitate corespunzătoare. (...) Drept urmare, încă un an şcolar cu întârzieri în livrarea manualelor", susţin editorii într-un comunicat transmis presei.
Aceştia adaugă faptul că, deşi editurile au mobilizat "forţe considerabile" şi au depus ofertele la termenul propus - 5 aprilie, Ministerul Educaţiei încă nu a încheiat procesul de evaluare.
Citește și Sorin Cîmpeanu, anunţ important despre decontarea navetei şi transportul local al elevilor
Potrivit UER, această întârziere, prelungită "nepermis de mult", va genera efecte care vor "afecta grav" procesul de asigurare la timp a resurselor educaţionale atât de necesare în această perioadă.
"Timpul necesar tipăririi este mult scurtat, creând presiune pe tipografii şi pe lanţurile de aprovizionare cu materii prime (în special hârtie de tipar). În această perioadă, majoritatea agenţilor economici implicaţi (edituri, tipografii, firme de distribuţie, depozite de carte şcolară) vor fi afectaţi de lipsa de personal datorată perioadei de concedii estivale. Întrebare publică: oare când va înţelege Ministerul Educaţiei că achiziţia manualelor şcolare ar trebui să respecte un calendar previzibil, cu termene clare şi stricte?", se mai arată în comunicatul de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...