Marea Britanie a aprobat un dispozitiv care tratează pacienții infectați cu Covid-19
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Numărul cazurilor crește vertiginos
Numărul cazurilor crește vertiginos
Ingineri britanici şi germani au reuşit să realizeze, în mai puţin de o săptămână, un dispozitiv care le permite pacienţilor infectaţi cu coronavirus să fie trataţi în afara unităţilor de terapie intensivă (ATI) ale spitalelor, a anunţat luni University College London, (UCL) informează agenţia EFE.

Aparatul, conceput împreună de către UCL, University College Hospital din Londra şi Mercedes Formula One, furnizează oxigen plămânilor fără a mai fi nevoie de folosirea unui ventilator pentru respiraţie asistată.

Covid-19. Vindecată de coronavirus fără tratament. Nu e o minune

Întrucât COVID-19 provoacă dificultăţi respiratorii şi de asemenea afectează într-o măsură mai mare persoanele care au patologii respiratorii, echipamentele pentru respiraţie asistată sunt esenţiale pentru tratarea pacienţilor.

Noul aparat funcţionează la fel ca dispozitivele pentru presiune pozitivă continuă în căile aeriene (CPAP), care se folosesc în spitale şi pentru tratarea apneei de somn la domiciliu. Este de fapt o mască facială care furnizează un flux constant de aer şi oxigen prin gura şi nările persoanei bolnave. Datorită presiunii, plămânii rămân deschişi şi creşte astfel cantitatea de oxigen care pătrunde în plămâni, reducându-se efortul pacientului de a respira.

Agenţia britanică de reglementare pentru medicamente şi produse sanitare a omologat aparatul, circa 40 de bucăţi fiind deja achiziţionate de University College Hospital şi de încă trei spitale din Londra.

Dacă utilizarea acestor dispozitive va da rezultate bune, Mercedes a anunţat că într-o săptămână poate să înceapă producţia a circa 1.000 de aparate de acest fel pe zi.

Acest dispozitiv ar putea astfel să înlocuiască în unele cazuri ventilatoarele pentru respiraţie asistată, al căror număr limitat a condus la saturarea secţiilor de terapie intensivă în statele cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

În Italia, dispozitivele CPAP se folosesc deja pentru tratarea cazurilor de COVID-19, iar în Lombardia, regiunea italiană cea mai afectată, circa 50% dintre pacienţii care au fost trataţi cu astfel de dispozitive nu au mai avut nevoie de ventilare mecanică, ce se efectuează în unităţile de terapie intensivă şi este mult mai invazivă, întrucât necesită sedarea pacientului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel