Marea Britanie și Turcia, în discuții asupra unui nou acord de liber schimb
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mărfuri / FOTO: Freepik
Mărfuri / FOTO: Freepik
Marea Britanie și Turcia și-au sporit relațiile comerciale după Brexit. Așadar, după ce a fost prelungit vechiul acord, cele două părți lucrează la un altul care să extindă transferul mai multor tipuri de mărfuri. 

Marea Britanie și Turcia vor lansa joi în mod oficial negocierile pentru un nou acord de liber schimb, în vederea includerii serviciilor, precum și a bunurilor în noul acord.

Marea Britanie are deja un astfel de acord cu Turcia, care a fost prelungit atunci când Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, dar o analiză efectuată de ambele părți anul trecut a concluzionat că există loc pentru îmbunătățiri în cadrul unui nou acord.

"Avem deja o relație comercială înfloritoare, care va deveni și mai puternică cu un nou acord comercial modernizat", a declarat secretarul pentru comerț, Kemi Badenoch, conform Reuters.

Badenoch a declarat că un nou acord ar putea oferi sectorului serviciilor din Marea Britanie "un avantaj competitiv pe această piață în creștere și are potențialul de a sprijini locurile de muncă din întreaga Marea Britanie".

Ministerul Comerțului a declarat că prima rundă de negocieri cu Turcia, un aliat NATO, ar urma să aibă loc în vară.

Orice acord ar putea spori accesul consumatorilor britanici la bunuri turcești, cum ar fi grâul bulgur și roșiile, și să ofere, de asemenea, oportunități pentru firmele britanice de a crește exporturile din industria serviciilor.

În prezent, Marea Britanie poartă discuții comerciale cu țări precum India, Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG) și Coreea de Sud. Discuțiile privind un nou acord de liber schimb cu Canada au fost suspendate la începutul acestui an, după ce cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord privind eliminarea barierelor pentru agricultură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel