Cum arată mare reformă a administrației? Documentul transmis de partidele pro-europene
Partidele pro-europene, PSD,...
Printre altele, Alianţa Nord-Atlantică intenționează să trimită mai des avioane de recunoaştere şi nave militare în Marea Neagră, fiind preocupată de securitatea Georgiei şi a Ucrainei, ambasadoarea SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, explicând că aceste măsuri vor contribui la 'descurajarea unei Rusii foarte agresive' care a 'trimis marinari ucraineni în închisoare'. Experții ruși cred însă că protejarea Ucrainei şi a Georgiei reprezintă doar un pretext și acuză SUA că încearcă să atragă NATO într-o nouă 'provocare' pentru a-şi atinge propriile obiective în regiune.
'Toate acestea sunt în primul rând împotriva apropierii dintre Rusia şi Turcia', a apreciat preşedintele Academiei pe probleme geopolitice din Moscova, Leonid Ivaşov. 'Statele Unite consideră că Turcia se îndepărtează de NATO. Intensificarea activităţii în Marea Neagră are scopul de a bloca Turcia, de a o angaja într-o situaţie conflictuală şi de a influenţa construcţia gazoductului TurkStream', spune Ivaşov, care nu exclude un conflict ca cel de lângă Kerci, după care Washingtonul să exercite presiuni puternice la adresa Turciei pentru a stopa conducta rusă.
Ce are la dipoziție Rusia
Principalul avanpost al Rusiei în Marea Neagră - peninsula (anexată în 2014) Crimeea este poate cea mai bine apărată 'regiune a Federaţiei Ruse', scrie, în acest context, RIA Novosti. Flota rusă din Marea Neagră cuprinde un crucişător de rachete (în prezent la modernizare), şase nave de patrulare pe distanţe lungi (dintre care trei construite după Proiectul 11356, fiind dotate cu rachete de croazieră 'Kalibr'), şapte nave de desant de mari dimensiuni, şapte vedete mici, dintre care trei sunt echipate cu rachete 'Kalibr' , şase submarine noi din proiectul 636.3 'Varşavianka' greu detectabile (care au intrat în dotare flotei între 2013 şi 2016), trei nave antisubmarin, precum şi diverse nave auxiliare. Flota rusă cu baza la Sevastopol este în prezent în curs de modernizare. Către 2021, ea va primi în dotare şase corvete echipate cu rachete din proiectul 22800 'Karakurt'.
Citește și NATO știe. Armele care pot pune Rusia cu botul pe labe
Din punct de vedere aerian, coasta rusă a Mării Negre este apărată de aviaţia maritimă. Pe aeroportul militar Novofiodorvka (Crimeea) staţionează regimentul autonom de bombardiere Su-24, avioane de recunoaştere Su-24MR şi bombardiere multirol de generaţia a patra, Su-30CM. Pe aeroportul militar Kacia (Crimeea) este desfăşurat un regiment mixt de avioane amfibie Be-12, avioane de transport An-26 şi elicoptere de căutare şi salvare Ka-27. De asemenea, Rusia dispune în peninsulă de o puternică apărare antiaeriană, cu sisteme antirachetă S-400 cu rază lungă de acţiune şi sisteme combinate de artilerie şi rachete Pantsiri-S1.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Partidele pro-europene, PSD,...
Partidele proeuropene care vor...
Un proiect legislativ...
Parlamentul României a adoptat...
Un val de panică s-a răspândit...
Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de...
Kazahstanul intenționează să...
Preşedinta USR, Elena Lasconi, s-a dus marţi la Palatul...
Guvernul României pregătește o...
Curs valutar BNR, 17 decembrie.
Termenul limită pentru...
Statul român va utiliza toate...
Adrian Voican, vicepreședintele...
O stare de panică tinde să se instaleze la nivelul...
Află programul din perioada sărbătorilor de iarnă al...
Arabia Saudită, experiment...
Duma de Stat, camera...
Liderii chinezi au convenit săptămâna trecută să...
CEO-ul companiei, Masayoshi...
Polonia este un exemplu de...
Încearcă să negocieze un acord ce vizează 15 miliarde de...
Compania de date auto...
O fuziune îndrăzneață între inovație și responsabilitate.