Marele secret al Soarelui a fost descifrat. Ipoteza cercetătorilor
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Oamenii de știință speră că ipoteza lor va fi confirmată
Oamenii de știință speră că ipoteza lor va fi confirmată
Oamenii de știință ai Universității din Michigan au formulat o nouă ipoteză menită să explice de ce straturile superioare ale atmosferei Soarelui, cunoscute drept coroană, sunt considerabil mai fierbinți decât suprafața astrului.

Astronomii speră ca teoria lor să fie confirmată de datele pe care le va oferi aparatul spațial Parker, carae se va aproia de steaua luminioasă la cea mai mică distanță, scrie publicația Science Daily.

Cercetătorii afirmă că, din cauza încălzirii puternice, atmosfera solară își amplifică de câteva ori volumul comparativ cu diametrul Soarelui propriu-zis, în condițiile în care temperatura ionilor este de 10 ori mai mare decât cea a hidrogenului.

În aceeași zonă se află și undele Alfven - valuri de plasmă ce evoluează de-a lungul liniilor de forță ale câmpului magnetic, deplasându-se între suprafața planetei incandescente și stratul superior al atmosferei acesteia.

Citește și Misterele Siberiei. O descoperire care i-a pus în încurcătură pe cercetători

Ori, într-o zonă anume - punctul Alfven - a coroanei, undele nu mai pot face calea întoarsă spre suprafața astrului din cauza vitezei foarte mari a vântului solar. Oamenii de știință speră că sondaj Parker, lansată în 2018, va strânge informații care să le confirme punctul de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel