Consilierul onorific pe zona de internaționalizare și al alianțelor europene a lăudat la rândul său noua Lege a educației despre care a afirmat că a apărut din inițiativa România Educată și proiectul demarat de Sorin Câmpeanu.
Profesorul s-a referit la zona financiară a educației despre care a spun să este una foarte importantă: ”O vedem peste tot, de la fonduri europene, PNRR, infrastructură, digitalizare dar educația nu se poate face fără dascăli”.
Marilen Pirtea a afirmat că este alături de profesorii care acum sunt în grevă din pricina neajunsurilor salariale și a dat exemplul studenților care termină facultăți prestigioase cu note mari, dar care nu vor să se îndrepte către învățământ, tocmai din cauza salariilor mici, și lipsei de respect și recunoaștere ceea ce creează un cerc vicios în privința calității învățământului”.
Consilierul premierului pe chestiunea învățământului a explicat că: ”În zona internaționalizării există din 2018 o propunere prin care s-a creat o a doua etapă a procesului Bolonia la nivel universitar, ceea ce a generat finanțare din partea Uniunii Europene a 42 de alianțe universitare. Însă la nivelul UE există 5.000 de universități, iar finanțarea s-a dus numai către 360”, a arătat profesorul Pirtea.
Rector Universitatea de Vest din Timișoara a mai explicat că: ”În valul alianței din 2019 au făcut parte și trei universități românești, în cel din 2020 au participat șapte universități din țară și anul trecut, în 2022, au făcut parte 4 universități din România iar acum se așteaptă valul al patrulea”, despre care Marilen Pirtea a spus că speră ca mai multe universități să facă parte.
Profesorul Pirtea a mai arătat că aceste alianțe sunt importante deoarece vor avea un statut special cât și fonduri europene speciale. Alianțele nu vor fi numai la nivel bilateral, se va crea o mobilitate extrem de mare a studenților, profesorilor cât și accesul la baze de date importante și biblioteci, a mai precizat consilierul onorific al Premierului.
Urmărește tot evenimentul aici
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...