Bursa de la București a început săptămâna în scădere: Roșu pe linie
Bursa de la București nu a...
„Ordonanță după cum știți este aprobată, sumele sunt deja pe cupoanele aferente lunii iunie. În intervalul 1-14 iulie seniorii vor primi acasă pensia, vor avea inscripționată pe cupon suma separată și vor primi bănuții. Banii nu vor întră pe acele carduri ci pe cardurile de pensie. Exact pe cardul pe care încasează pensia, nu încurcăm”, a explicat ministrul Budăi sâmbătă seară.
„Suntem în dinamică, așa cum am spus de la sfârșitul lunii mai când discutăm această măsură. Am spus că vor fi aici 4 pași de respectat: printrarea cardurilor, inscripționarea, livrarea și apoi încărcare cu respectivă suma.
Primele informații le vor primi în plicul cu cardul, imediat după card vor avea și alimentarile cu bani și apoi vor veni și celelalte tranșe, vom anunță public dată când vor fi alimentate cardurile: august, octombrie și decembrie.
Nu ne lăudăm cu această măsură, banii nu sunt foarte mulți. Vor avea instrucțiuni în acel plic, la fel că atunci când ne facem prima dată un card de salariu și acolo scrie exact ce este de făcut”, a mai explicat Budăi.
Marius Budăi a explicat în direct și faptul că se discută refacerea PNRR pentru a putea mări pensiile: „Eu m-am întâlnit cu toți miniștrii muncii din uniunea europeană cu care am apucat să discutăm oficial. Nu există nicio țară din UE care să aibă o asemenea limitare. Recent și Marcel Ciolacu a fost la Bruxelles și a discutat cu comisarul de muncă. Se pot flexibiliza lucruri din PNRR nu renunțăm la acest deziderat.
Joi, 23 iunie, Guvernul României a aprobat o hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activităţii prestatorului casnic.
Executivul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr.111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.
Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât şi pe suport de hârtie.
Tichetul de activităţi casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum şi elemente de siguranță obligatorii. Formatul propus de normele metodologice pentru tichetele în format fizic va fi avut în vedere la încheierea contractului de tipărire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Analistul economic Adrian...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...