Mark Zuckerberg a cumpărat un teren. Cu ce scop a plătit 17 milioane dolari
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Și-a ales un loc de vis
Și-a ales un loc de vis
Mark Zuckerberg și-a extins și mai mult imensa proprietate din Hawaii. Miliardarul din domeniul tehnologiei și CEO-ul Meta, compania mamă a Facebook, a cumpărat încă 44,5 hectare de teren pe insula Kauai, a anunțat Andrew Gomes de la Honolulu Star-Advertiser. Odată cu această ultimă adăugire, proprietatea lui Mark Zuckerberg, pe care acesta a numit-o Ko'olau Ranch, se întinde acum pe aproape 607 de acri pe coasta de nord a insulei.

Potrivit Star-Advertiser, achiziția l-a costat pe omul de afaceri 17 milioane de dolari, adică aproximativ 15 milioane de euro. Proprietatea include un rezervor vechi de un secol, al cărui baraj s-a rupt în 2006, în inundația produsă pierzându-și viața șapte persoane. Rezervorul nu a fost reparat și este considerat de mare risc, dar Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, s-au angajat să facă ceea ce trebuie, a declarat pentru Insider purtătorul de cuvânt al celor doi, Ben LaBolt.

Achiziția este a doua pe care o face miliardarul în acest an. În martie, del a plătit 53 de milioane de dolari (aproximativ 46,8 milioane de euro) pentru aproape 243 de hectare de teren în Kauai, care include o plajă publică și o fermă de vite. Aceasta se adaugă la cele 303,5 hectare pe care le-a cumpărat în 2014.

"Mark și Priscilla continuă să își construiască casa de la Ko'olau Ranch", a declarat Ben LaBolt pentru Insider. El a adăugat că Mark și Priscilla "au lucrat îndeaproape cu o serie de parteneri din comunitate pentru a amenaja o fermă, pentru a promova conservarea, pentru a produce o agricultură durabilă și pentru a proteja viața sălbatică, și sunt nerăbdători să își extindă eforturile pentru a include această proprietate suplimentară".

Dar prezența cuplului pe insulă rămâne controversată. Luna trecută, mai mult localnici au estimat că achizițiile de terenuri ale lui Mark Zuckerberg reprezintă o "nouă monarhie" care nu respectă istoria insulei. Prima nemulțumire a a apărut în 2016, când omul de afaceri a constuit un zid de 1,8 metri în jurul proprietății sale, cu intenția de a reduce zgomotul autostrăzilor și al drumurilor din jur.

Citește și În ce investesc Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan 3,4 miliarde de dolari

Citește și Mark Zuckerberg a intrat în clubul select al celor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari

Un an mai târziu, Mark Zuckerberg a intentat un proces împotriva familiilor care aveau drepturi de proprietate asupra unor parcele de teren de pe proprietatea sa, afirmând la momentul respectiv că a declanșat procesul pentru "a se asigura că și micii proprietari primesc partea lor echitabilă". Dar locuitorii au numit această mișcare "neocolonialism".

Mark Zuckerberg a renunțat la proces, spunând că el și Priscilla Chan au vrut "să îndrepte lucrurile, să vorbească cu comunitatea și să găsească o abordare mai bună". Terenurile au fost în cele din urmă scoase la licitație; trei dintre cele patru terenuri au fost adjudecate de un ofertant pe care Mark Zuckerberg a declarat că l-a susținut într-un editorial.

Deși el, Priscilla Chan și cele două fiice ale lor locuiesc în Palo Alto, California, se pare că, în ultimii doi ani, au petrecut mai mult timp pe insulă. În luna martie, cuplul a donat 4,2 milioane de dolari (aproximativ 3,7 milioane de euro) pentru un program de asistență pentru ocuparea forței de muncă pentru locuitorii din Kauai care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. Recent, a acordat 4,85 milioane de dolari (aproximativ 4,3 milioane de euro) sub formă de subvenții pentru locuințe accesibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel