Mastercard lansează serviciul Google Pay în România
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Ce trebuie făcut în acest sens
Ce trebuie făcut în acest sens
Consumatorii români, utilizatori de Android, vor putea efectua plăţi contactless rapide şi sigure atât în magazine fizice, cât şi online, cu ajutorul telefonului mobil, după ce Mastercard a extins serviciul Google Pay pentru posesorii de carduri Mastercard din Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Olanda, Portugalia, România şi Ungaria.

Potrivit unui comunicat al companiei, Mastercard oferă serviciul Google Pay în parteneriat cu o serie de bănci şi fintech-uri, care includ, dar nu le limitează la: Banca Transilvania, CEC Bank, Curve, LHV Pank, N26, Revolut, Swedbank, TransferWise şi Viva Wallet. Lansarea vine în continuarea eforturilor Mastercard de a oferi soluţii inovatoare, care simplifică vieţile consumatorilor.

Pentru a folosi Google Pay, utilizatorii Android trebuie doar să selecteze opţiunea "Add to Google Pay" în aplicaţiile de mobile banking ale băncilor emitente, pentru a-şi adăuga cardul Mastercard şi accesa avantajele oferite de Google Play prin intermediul acestor aplicaţii. Odată ce cardul a fost adăugat în Google Pay, utilizatorii pot folosi de telefonul mobil pentru a face plăţi contactless oriunde acest tip de tranzacţii este acceptat, cum ar fi la magazin sau în transportul public în comun.

Pentru tranzacţie, nu este necesară deschiderea aplicaţiei Google Pay sau a aplicaţiei de mobile banking pusă la dispoziţie de banca emitentă şi nu este nevoie de o conexiune la internet. Utilizatorii vor plăti doar cu telefonul mobil, fără a mai fi nevoie să scoată portofelul sau să atingă terminalul de plată. În plus, oamenii pot depăşi limita de tranzacţii contactless prestabilită, prin simpla deblocare a telefonului mobil înainte de a efectua plata.

Pe lângă confort, conectarea unui card Mastercard cu serviciul Google Pay vine şi cu un nivel în plus de securitate prin intermediul tehnologiei de tokenizare Mastercard. Astfel, platforma Mastercard protejează informaţiile posesorului de card prin înlocuirea numerelor de cont cu un număr de card unic, denumit token. Tehnologia de tokenizare reduce nivelul de fraudă asociat plăţilor digitale, făcând tranzacţiile mai sigure, prin includerea unei componente dinamice la fiecare plată.

Citește și Covid-19. DISPERAREA revine în Italia! Un nou RECORD de decese

Atunci când consumatorul îşi foloseşte telefonul mobil pentru o tranzacţie, doar token-ul va fi vizibil comerciantului, nu şi numărul real al cardului. Utilizarea serviciului Google Pay le asigură, atât consumatorilor, cât şi comercianţilor, toate beneficiile şi securitatea unei tranzacţii realizate cu un card Mastercard fizic, dă asigurări compania. "Caracteristicile de securitate de top ale Mastercard reprezintă unul dintre elementele noastre cheie, care ne poziţionează partenerul preferat atât al consumatorilor, cât şi al companiilor", a adăugat Milan Gauder. Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel