Medicament împotriva artitrei, bun pentru tratarea pacienților COVID-19
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Agenția europeană a medicamenului a anunțat că evaluează această posibilitate
Agenția europeană a medicamenului a anunțat că evaluează această posibilitate
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că evaluează folosirea medicamentului împotriva artritei Kineret pentru tratarea pacienţilor adulţi cu pneumonii COVID-19, pacienţi care sunt expuşi unui risc crescut de a dezvolta insuficienţe respiratorii severe, transmite Reuters.

EMA a precizat că va analiza datele existente cu privire la acest medicament, inclusiv pe cele obţinute din două studii clinice aflate încă în desfăşurare, studii care analizează siguranţa şi eficienţa acestui tratament în cazul pacienţilor spitalizaţi cu diagnosticul COVID-19.

Medicamentul Kineret, autorizat în prezent pentru a trata o serie de boli inflamatorii, este produs de compania suedeză Sobi, specializată în medicamente pentru boli rare.

Acest medicament acţionează reducând activitatea sistemului imunitar uman, substanţa sa activă blocând activitatea unui mesager chimic din procesul imun care conduce la inflamaţie.

Citește și COVID-19. Medicamentul care VA SALVA VIEȚI. Descoperire de ultimă oră

"Se crede că acest lucru poate reduce de asemenea inflamaţia şi nivelul de afectare al ţesuturilor asociate cu COVID-19", conform EMA, care a adăugat că aşteaptă rezultatele evaluării în luna octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel