Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Gigantul farmaceutic Pfizer s-a angajat miercuri să vândă unele dintre medicamentele şi vaccinurile sale la preţ fără adaos comercial către 45 de ţări sărace, în cadrul unei iniţiative anunţate la Forumului Economic Mondial de la Davos, informează AFP.
Până în prezent, cinci state (Senegal, Rwanda, Ghana, Malawi şi Uganda) s-au alăturat acestui acord. "Acest angajament va spori accesul la medicamentele şi vaccinurile brevetate ale Pfizer disponibile în Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru aproape 1,2 miliarde de oameni", a declarat pentru AFP Angela Hwang, responsabilă în cadrul companiei Pfizer.
În total, 23 dintre vaccinurile şi medicamentele companiei sunt brevetate în domeniile relevante. Acestea includ, spre exemplu, mai multe tratamente oncologice, dar şi antiviralul Paxlovid şi vaccinul împotriva COVID-19.
În cazul în care un preţ mai avantajos a fost negociat în cadrul demersurilor pro echitate în lupta împotriva pandemiei acesta va fi cel care va fi aplicat, a precizat Pfizer. În plus, în cazul în care în viitor vor fi dezvoltate alte medicamente în aceste zone, acestea vor fi incluse automat în acest acord.
Citește și Pfizer face valuri pe piața pharma cu o tranzacție URIAȘĂ
Vânzarea fără adaos comercial înseamnă că în ţările în cauză vor fi percepute doar costurile de producţie şi cheltuielile de transport. Acordul urmează să se aplice în cele din urmă tuturor ţărilor cu venituri reduse şi celor 18 state cu venituri mici sau medii, aşa cum sunt ele definite de Banca Mondială.
Pfizer trebuie, de asemenea, să colaboreze cu cele cinci ţări care s-au înscris deja pentru a identifica schimbările necesare - în special în ceea ce priveşte procedurile, infrastructura şi formarea personalului medical - astfel încât aceste tratamente să ajungă efectiv la pacienţi. Bolile infecţioase ucid aproape un milion de oameni în fiecare an în aceste ţări sărace, potrivit companiei.
Anunţul Pfizer "va facilita accesul la unele dintre tratamentele sale esenţiale şi, sperăm, va permite o luptă mai eficientă contra bolilor vizate", a comentat pentru AFP Amesh Adalja, specialist în maladii infecţioase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...