Rulaj de aproape 13,67 milioane de euro la BVB
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
Giganții farmaceutici europeni Sanofi și Novartis cer Uniunii Europene să majoreze prețurile medicamentelor pentru a rămâne competitivă la nivel global, sugerând adoptarea unui model similar celui american.
Europa, mai puțin atractivă pentru investiții
Uniunea Europeană ar trebui să-și alinieze prețurile medicamentelor la cele practicate în SUA pentru a atrage mai multe investiții, susțin directorii executivi ai celor două mari companii farmaceutice într-o scrisoare publicată miercuri de Financial Times.
Vas Narasimhan, CEO al Novartis, și Paul Hudson, CEO al Sanofi, afirmă că „controalele de prețuri și politicile de austeritate din Europa reduc atractivitatea piețelor sale”. Potrivit acestora, într-un context în care industria biofarmaceutică europeană își pierde competitivitatea, incertitudinea legată de tarifele vamale scade și mai mult stimulentele pentru investiții în UE.
Propuneri: prețuri de referință mai mari și recompensarea inovației
Cei doi lideri propun ca Uniunea Europeană să adopte prețuri de referință mai ridicate și să stabilească obiective de cheltuieli pentru medicamentele inovatoare, ca o modalitate de a încuraja cercetarea și dezvoltarea.
„În noul context global, modelul farmaceutic european – bazat pe producție în Europa și exporturi către SUA – nu mai este sustenabil”, scriu Narasimhan și Hudson, făcând apel către Bruxelles pentru consolidarea pieței interne.
Val de investiții în SUA pe fondul politicilor comerciale
În ultimele săptămâni, mai multe companii farmaceutice au anunțat investiții masive în SUA, adaptându-se la politicile comerciale ale administrației Trump, care urmărește stimularea producției interne.
Marți, Roche a anunțat un plan de investiții de 50 miliarde de dolari în Statele Unite, în următorii cinci ani. Novartis, Eli Lilly și Johnson & Johnson și-au prezentat, de asemenea, proiectele ambițioase pentru piața americană. Deocamdată, Sanofi nu a anunțat investiții semnificative în SUA, notează Financial Times.
În paralel, administrația Trump a avertizat companiile farmaceutice că analizează posibilitatea de a corela prețurile medicamentelor din SUA cu cele practicate în alte țări dezvoltate, în general mai scăzute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...
„Unii constructori auto ar...
Fondul Monetar Internațional...
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
În Statele Unite, medicamentele...
Dolarul american a pierdut mult...
Când investești într-o companie, este esențial să...
Ministerul de Interne a făcut...
Cine este ”doamna de fier” a...
A fost publicat în Monitorul...
Acțiunile companiei au scăzut...
Programul Rabla 2025 intră în...
Această precizare vine în...
Institutul Naţional de...
Statul alocă 150 de milioane de...