Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Eforturile Germaniei nu ar trebui să se limiteze la instruirea forţelor de securitate naţionale din state africane, a apreciat Merkel cu prilejul dezbaterii anuale pe tema bugetului. 'Dacă vrem să încurajăm securitatea şi pacea în Africa, atunci cred că nu ne putem limita singuri' exporturile de armament, a afirmat cancelarul, exprimându-şi 'disconfortul' faţă de solicitările ca Germania să-şi restricţioneze aceste exporturi.
'La urma urmelor, nu putem instrui oameni într-un mod credibil şi serios pentru a merge să lupte împotriva teroriştilor şi să le spunem apoi: va trebui să vă rezolvaţi singuri cum vă obţineţi echipamentele' militare, a declarat şefa guvernului de la Berlin.Armata germană este implicată în instruirea forţelor de securitate din Mali începând din 2013, după ce mari teritorii din această ţară vest-africană au căzut sub controlul islamiştilor încă activi.
Cancelarul Merkel a mai spus că Bundeswehr-ul trebuie să-şi multiplice eforturile de instruire şi, prin urmare, să şi echipeze aceste forţe, pentru a se asigura că statele africane respective nu sunt dependente pentru dotarea armatelor lor de China, Rusia şi Arabia Saudită.
Citește și Dezvăluirile unui spion FSB. Așa și-a creat Rusia noile arme
Partidul Social Democrat (SPD), partenerul de mare coaliţie al conservatorilor în guvernul federal, susţine o politică restrictivă în materie de export al armamentelor. Un document recent al SPD cere o diminuare a acestor exporturi în afara Uniunii Europene şi a NATO. Franţa şi Marea Britanie au criticat în acest an Berlinul pentru restricţionarea exporturilor de arme în a căror componenţă intră piese fabricate în Germania, către ţări arabe implicate în războiul din Yemen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...