Messi conduce topul celor mai bine plătiți sportivi
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Real, Barca şi Juventus au replicat la rândul lor pe teren juridic. La cererea lor, Tribunalul comercial din Madrid a sesizat la jumătatea lunii mai justiţia europeană pentru a afla dacă UEFA abuzează de "poziţia sa dominantă", încercând să bloc
Real, Barca şi Juventus au replicat la rândul lor pe teren juridic. La cererea lor, Tribunalul comercial din Madrid a sesizat la jumătatea lunii mai justiţia europeană pentru a afla dacă UEFA abuzează de "poziţia sa dominantă", încercând să blocheze acest turneu concurent.
Messi conduce în clasamentul anual publicat de revista americană cu venituri de 127 de milioane de dolari (112,5 milioane de euro), dintre care 92 de milioane de dolari reprezintă salarii şi prime, iar 35 de milioane din contracte de sponsorizare.

Jucătorul argentinian, care urcă în premieră pe primul loc, după ce anul trecut a fost al doilea după boxerul Floyd Mayweather, a fost urmat de alţi doi fotbalişti, portughezul Cristiano Ronaldo de la Juventus (109 milioane de dolari - 65/44 milioane) şi brazilianul Neymar de la PSG (105 milioane de dolari - 75/30 milioane).

Top 5 este completat de boxerul mexican Canelo Alvarez, cu 94 de milioane de dolari, şi de tenismenul elveţian Roger Federer, cu 93,4 milioane de dolari.

Deşi podiumul este ocupat numai de fotbalişti, în Top 100 sportivi plătiţi cel mai bine (care însumează venituri de patru miliarde de dolari, în creştere cu 5 la sută faţă de perioada precedentă) domină baschetbaliştii, în număr de 35. Urmează 19 jucători de fotbal american, 15 jucători de baseball şi 12 de "soccer".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel