Meta a pus capăt un proiect de suflet. Nu a rezistat presiunilor
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
A fost un proiect lansat în 2019, dar sub alt nume
A fost un proiect lansat în 2019, dar sub alt nume
Proiectul Diem este oficial îngropat... După ani de cercetare și dezvoltare, Meta, fostul Facebook, a cedat în cele din urmă presiunii autorităților de reglementare și a renunțat la proiectul său de monedă digitală. Asociația Diem a confirmat că își va vinde activele rețelei de plăți Diem.

"Deși am primit un feedback pozitiv cu privire la proiectarea rețelei, a fost totuși clar, din dialogul nostru cu autoritățile federale de reglementare, că proiectul nu putea merge mai departe. Ca urmare, cea mai bună soluție a fost să vindem activele grupului Diem, așa cum am făcut astăzi la Silvergate", a explicat Stuart Levey, CEO al Diem Networks.

Ca atare, Diem va vinde drepturile de proprietate intelectuală și alte active ale companiei pentru 182 de milioane de dolari băncii digitale Silvergate Capital Corporation, după cum se precizează într-un comunicat separat.

Facebook a lansat proiectul Diem în 2019, dar sub numele Libra. La momentul respectiv, noua monedă digitală a fost concepută ca o "stablecoin", adică una susținută de o monedă tradițională, în acest caz dolarul. Stablecoin sunt gândite pentru a fi mai puțin volatile. 

"De la bun început, proiectul Diem s-a concentrat pe valorificarea beneficiilor tehnologiei blockchain pentru a concepe un sistem de plăți mai bun și mai incluziv. Membrii Asociației Diem și echipa noastră excepțională au urmărit această viziune cu determinare și perseverență", a declarat Stuart Levey.

Opoziția autorităților de reglementare

Criptomoneda a fost concepută pentru a "oferi beneficii substanțiale consumatorilor și întreprinderilor, precum și ca o soluție de plată pentru cei care sunt în prezent mulțumiți de serviciile oferite sau sunt complet excluși din sistemul financiar tradițional", a declarat directorul executiv al asociației.

Citește și Este SINGURUL miliardar din TOP-10 care a făcut bani când ceilalți au pierdut

Cu toate acestea, încă de la început, proiectul a întâmpinat o opoziție puternică din partea autorităților de reglementare, care se temeau că acesta ar oferi Facebook un control prea mare asupra sistemului monetar și ar încălca intimitatea utilizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel