Comentariile celor de la Microsoft sunt răspunsul formulat de compania fondată de Bill Gates la consultarea lansată în ianuarie de Comisia Europeană cu privire la nivelul concurenței în domeniul inteligenței artificiale generative.
Popularitatea tot mai mare a AI generativă, capabilă să genereze răspunsuri bine articulate la întrebări scrise și este exemplificată de ChatGPT de la OpenAI, susținut de Microsoft și de chatbot-ul Google Gemini, a stârnit îngrijorări legate de dezinformare și știri false.
„Astăzi, o singură companie – Google – este integrată pe verticală într-un mod care îi conferă putere și independență la fiecare nivel de AI, de la cipuri până la magazinul de aplicații mobile. Toate celelalte trebuie să se bazeze pe parteneriate pentru a inova și a concura”, au explicat responsabilii Microsoft în raportul elaborat pentru Comisie.
Potrivit Microsoft, faptul că Google se auto-aprovizionează cu semiconductori AI îi va oferi un avantaj competitiv pentru mulți ani de acum înainte, în timp ce vastele sale baze de date exclusive ce provin din indexul de căutare Google și YouTube îi permit să-și antreneze modelul de limbaj Gemini.
„YouTube oferă un ansamblu de conținut video de neegalat; găzduiește aproximativ 14 miliarde de videoclipuri. Google are acces la acest conținut, ceea ce alți dezvoltatori de inteligență artificială nu au”, a subliniat Microsoft.
Potrivit companiei, asistenții vocali cu inteligență artificială, cum ar fi Google Assistant de la Google și Siri de la Apple, asigură, la rândul lor, un avantaj ambelor întreprinderi.
„Sunt bine poziționați să evolueze și să-și folosească asistenții vocali existenți pentru a ocupa o poziție de lider în AI generativă. Noii veniți nu se vor bucura de aceleași beneficii” , a spus Microsoft.
Microsoft, a cărei investiții de peste 10 miliarde de dolari în OpenAI se află acum în colimatorul autorităților antitrust din UE, a încercat, de asemenea, să atenueze preocupările organismelor de reglementare cu privire la asemenea parteneriate încheiate între marile companii de tehnologie și startup-uri.
„Toate aceste startup-uri s-au bazat pe diferite forme de investiții și parteneriate care le-au permis să intre și să crească în spațiu”, a explicat Microsoft. Drept argument, a fost evocat exemplul companiei Anthropic, care numără printre investitorii său Google și Amazon, grupul francez Mistral, în care Microsoft a pompat 15 miliarde de euro, precum și firma canadiană Cohere, susținută de Salesforce și Nvidia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...