În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Microsoft face obiectul unei plângeri depuse la Comisia Europeană în vara anului 2021 de către trei companii, printre care și furnizorul francez de infrastructură IT OVHcloud. Aceste companii acuză grupul american de anumite clauze din contractele sale de licență privind oferta de birotică Office 365, care ar fi mai scumpe atunci când software-ul nu este utilizat pe infrastructura cloud Azure, deținută de Microsoft.
Potrivit reclamanților, această diferențiere ar conduce, de asemenea, la o deteriorare a condițiilor de utilizare sau chiar la incompatibilitate cu anumite alte produse din grup. Ei consideră că Microsoft a limitat posibilitățile de alegere ale consumatorilor pe piața serviciilor cloud.
Prezent miercuri la Bruxelles, președintele Microsoft, Brad Smith, a anunțat că s-a răzgândit. "Schimbăm termenii de licențiere astfel încât furnizorii de servicii cloud cu sediul în Europa să poată rula software-ul Microsoft în același mod ca și Microsoft", a spus el, subliniind că acesta este "un prim pas". "Probabil că va trebui să facem alte lucruri", a continuat el.
"Microsoft recunoaște meritele plângerii noastre și considerăm că este regretabil că este necesar să mergem până la mobilizarea autorităților competente pentru a asigura condițiile unei piețe unde concurența este liberă și sănătoasă", a reacționat un purtător de cuvânt al OVHcloud.
"Așteptăm acum să vedem condițiile concrete de exercitare a acestor rezoluții și rămânem hotărâți să apărăm condițiile unei concurență echitabile pentru ecosistemul european de cloud computing", a adăugat el.
Citește și Bill Gates iar bagă groaza în oameni și anunță că totul se va duce de râpă
Firma din Redmond este, de asemenea, în vizorul unei alte coaliții de companii europene, condusă de firma germană Nextcloud, care a depus o plângere la Comisia Europeană la începutul anului 2021 pentru a denunța "integrarea tot mai mare" a serviciilor sale de cloud care complică dezvoltarea de oferte concurente.
Microsoft se află în top trei al furnizorilor de infrastructură IT din Europa, după Amazon și înaintea Google. Grupul a fost deja condamnat de Bruxelles în mai multe rânduri pentru practici anticoncurențiale în ceea ce privește browserul său Internet Explorer, sistemul de operare Windows și regulile de acordare a licențelor software, acumulând amenzi în valoare totală de 1,6 miliarde de euro în Europa, menționează Investing.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...