„Pentru CCIR, relația cu SUA este una prioritară din foarte multe puncte de vedere. În afară de parteneriatul strategic cu SUA, parteneriat promovat intens de instituţia noastră în mediul de afaceri autohton, suntem foarte interesați de internaționalizarea business-ului românesc. În SUA există cea mai mare densitate de multinaționale, care oferă investitorilor un potențial uriaș de a pătrunde și pe alte piețe, America fiind un hub pentru multe direcții economice și nu numai.
În acest context, ne bucură faptul că avem un partener de încredere în Ambasada României în SUA care, iată, face posibilă o întâlnire precum cea de azi. Pentru punerea în practică a proiectelor comune cu Arizona House of Representatives este necesară o dinamizare a activității camerelor județene ca interfață pentru antreprenorii români și americani. România oferă multe avantaje investitorilor americani și în acest sens, ne dorim o creionare cu precizie a domeniilor țintă avuteîn vedere de partea americană. CCIR va oferi asistență directă și nemijlocită investitorilor americani pentru identificarea soluțiilor optime de dezvoltare a business-ului”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
„SUA și-a exprimat de foarte mult timp interesul în ceea ce privește dezvoltarea antreprenoriatului și a sectorului privat din România. De altfel, acest lucru se află la baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state. România reprezintă o țintă europeană importantă pentru afacerile din Arizona, dovadă fiind și vizita noastră de prospectare de astăzi, pe care o considerăm foarte importantă în dezvoltarea relaţiilor viitoare cu CCIR. Suntem interesați de investiții în domeniul minier, energetic, IT și High Tech și, în acest sens, vom direcționa solicitări concrete către CCIR. De asemenea, propunem o cooperare în domeniul educației universitare cu schimburi de studenți, precum și cu programe de pregătire comune. Pentru ca acest proiect să se concretizeze, urmează să capacităm centrele universitare din Cluj, Constanța și Iaşi”, a declarant Russell W. „Rusty” Bowers, speaker al Arizona House of Representatives.
Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Statele Unite ale Americii însuma aproape două miliarde de euro, la sfârșitul anului trecut și 1,26 miliarde de euro la sfârșitul lunii august 2021. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 8112 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,21 miliarde de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...