Taxe vamale. Trump avertizează UE: Singura modalitate să fim tratați corect
Statele Unite vor impune taxe...
Turkonfed este o organizație nonprofit și reunește aproape 65 de mii de companii, prin intermediul a 30 de federații, dintre care 26 regionale și 4 sectoriale. Totodată, din Turkonfed fac parte și aproape 350 de asociații ale oamenilor de afaceri din Turcia. Confederația este membru al asociației meșteșugurilor și IMM-urilor din Europa, reprezentând peste 22 de milioane de IMM-uri din 30 de țări europene.
„Turcia este cel mai mare investitor și cel mai important partener comercial al României dintre statele din afara Uniunii Europene, iar strategia CCIR vizează în principal extinderea afacerilor românești în spațiul extra comunitar, acolo unde există piețe cu mare potențial. Anul trecut am înregistrat o valoare totală a schimburilor cu Turcia de peste 8,8 miliarde de euro, valoare aflată în creștere constantă de mai mulți ani încoace. România și Turcia sunt state cu ieșire la Marea Neagră, dar situația politico-militară din această regiune impune o regândire a strategiei de colaborare economică dintre cele două state.
Dacă nu se va găsi o soluție de stopare a conflictului dintre Federația Rusă și Ucraina și dacă nu se poate asigura un climat de securitate, Marea Neagră riscă să devină o mare închisă. De aceea, sperăm ca alături de Türkonfed, precum și de alte organizații ale oamenilor de afaceri din Turcia, să ne putem implica într-un proiect comun de revitalizare a traficului pe Dunăre, astfel încât mărfurile să ajungă cu mai mare ușurință în toată Europa. Sunt convins că acesta va fi un punct de discuție important la următorul forum de afaceri de la Ankara, prilejuit de vizita oficială de stat care va avea loc în capitala Turciei foarte curând”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.
„După cum bine știm cu toții, relațiile dintre România și Turcia nu se rezumă numai la cele din planul economic, ambele state fiind implicate în proiecte comune la nivel social și cultural. Oamenii de afaceri din Turcia au deja o vechime de peste 30 de ani pe piaţa românească, iar dacă vom studia datele statistice, acest lucru se reflectă foarte bine în rezultatele economice înregistrate la sfârșitul fiecărui an. La toate acestea, se adaugă parteneriatul strategic dintre România și Turcia cu evidente influenţe pozitive asupra mediului de afaceri din ambele țări. Astfel, întâlnirea de azi nu face decât să întărească prietenia noastră cu România și suntem convinși că și alte organizaţii ale oamenilor de afaceri din Turcia ne vor urma exemplul și vor include în programul lor întâlniri și discuţii cu conducerea CCIR”, a declarat președintele Türkonfed, Süleyman Sönmez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...