Simplificarea accesului la extrase de carte funciară: cetățenii scapă de drumuri inutile
Primăriile și consiliile...
În noua sa calitate, Mihai Ivașcua avut o primă întrevedere cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Administrație, alături de Milena Angelova, Vice-Președinta pe Buget a CESE, în care au fost expuse perspectivele și proiectele Comitetului Economic și Social European. Totodată, au fost purtate discuții cu privire la negocierile privind cadrul financiar multianual (CFM) – Bugetul Uniunii Europene pentru anii 2021-2027.
„Comparativ cu precedentele negocieri privind cadrul financiar multianual, suntem deja în întârziere. Europa are o agenda ambițioasă care trebuie susținută de un buget solid si robust. Avem nevoie de o soluție comună, rapidă și ambițioasă privind bugetul Uniunii, în interesul tuturor cetățenilor europeni.
Am fost extrem de impresionat de determinarea Comisarului European pentru Buget și Administrație, domnul Johannes Hahn, de a ajunge la un acord cât mai rapid asupra CFM 2021-2027. Toți cei implicați au o răspundere deosebită în această perioadă extrem de aglomerată, cu multe probleme pe agenda Uniunii Europene, multe din ele neașteptate," a declarat Mihai Ivașcu – Raportor pentru Bugetul CESE 2021.
Comitetul Economic și Social European (CESE) este un organism consultativ al UE format din reprezentanți ai organizațiilor lucrătorilor și angajatorilor și ai altor grupuri de interese. CESE transmite avize pe probleme europene către Comisia Europeană, Consiliul UE și Parlamentul European, acționând, astfel, ca o punte între instituțiile europene cu rol de decizie și cetățenii UE.
Cadrul financiar multianual (CFM) reprezintă bugetul pe termen lung al UE. El stabilește limitele cheltuielilor UE în ansamblu, dar și pentru diferitele zone de activitate. Bugetele anuale ale UE trebuie întotdeauna să fie stabilite în limitele Cadrului Financiar Multianual. CFM-ul trebuie adoptat pentru cel puțin 5 ani, dar cutuma recentă a fost de adoptare pentru o perioadă de 7 ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Primăriile și consiliile...
Săptămâna aceasta este una...
Legea austerității aduce o schimbare radicală în...
Autoritatea Națională pentru...
Hidroelectrica, cel mai mare...
Ministrul Dezvoltării, Cseke...
Corpul Experților Contabili și...
Ministerul Finanţelor a...
Transportul costă. Mai ales acum, în 2025, când fiecare...
Administrația Națională de...
Interes german reînnoit pentru...
- Producția de țiței a României...
Premierul Chinei, Li Qiang, a...
Exporturile ruseşti de metale preţioase spre China...
Curtea Constituțională respinge excepțiile privind...
FMI trage un semnal de alarmă....
O expoziție grandioasă dedicată influenței stilistice a...
Importurile de gaze naturale au crescut cu 61% în...
Industria auto de lux clatină...
Criptomonedele intră oficial în...
Burgundy Diamond Mines a...
Vy Capital, un fond discret...
Gabriel Biriș spune că România...