Mihai Precup (MF): Avem bani dar ne trebuie și proiecte
Autor: Oana Pavelescu | 29 noi 2022, 18:24
Mihai Precup
Mihai Precup
EXCLUSIV
Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul de Finanțe, invitat la dezbaterea ”Asigurare, centura de siguranță în transporturi”, organizată de trustul DC Media Grup, a făcut o serie de afirmații interesante.

Val Vâlcu a explicat că statul a fost nevoit să facă eforturi să se mobilizeze în momente de criză, cum s-a întâmplat în această vară, cu criza din transporturile aeriene. Ar putea, prin reglementare, să împingă acest efort spre zona privată? De exemplu, dacă ne gândim la pachetele turistice, în cazul produselor de tip cazare, bilet de avion asigurările nu sunt obligatorii. Nu este obligatorie încheierea unei polițe și atunci multe persoane nu sunt asigurate. Am văzut în cazul Blue Air cum se plângeau pe aeroporturi românii că nu mai au bani să se întoarcă acasă.

În replică, Mihai Precup a afirmat că: ”În primul rând, dați-mi voie să încep cu o informație în premieră. Suntem în curs de a negocia cu Banca Europeană pentru Investiții un împrumut de 50 de milioane de euro. De fapt, acest împrumut este deja aprobat la nivelul Băncii Europene de Investiții. Obiectivul este să îl semnăm pe finalul acestui an. Este un împrumut pe care, împreună cu Ministerul Transporturilor, luat în condiții extrem de avantajoase financiar. Știți bine costurile la care se împrumută România pe piețele financiare versus ceea ce putem obține din partea instituțiilor financiare internaționale. Vă spuneam că este o informație în premieră, pentru că sperăm să semnăm pe finalul anului un împrumut care va viza siguranța rutieră. Unul dintre subiectele  dumneavoastră fiind astăzi siguranța în transporturi. 50 de milioane de euro vor finanța pe următorii câțiva ani proiecte de siguranță rutieră și va fi gestionat de către Ministerul Transporturilor. Practic, împrumutul va fi pe 20 de ani, posibilitate să tragem pe următorii 5 ani aceste resurse financiare, cum spuneam, poate de 4 ori mai ieftin decât ne împrumutăm astăzi pe pe piața de capital. Cred că Ministerul Finanțelor, atât în cazul Blue Air, cât și în general în investițiile în infrastructură, a încercat să fie un partener solid pentru a susține companiile, atâta timp cât ele au fost viabile, nu pentru managementul companiilor, ci pentru a deservi deservi cetățeni”, a explicat reprezentantul ministerului.

Oficialul a mai adăugat că: ”După cum spuneați dumneavoastră, cred că un parteneriat între stat și privat este extrem de important pentru a avea o infrastructură de calitate, o infrastructură sănătoasă, la fel cum avem în vestul Europei. Ne dorim o țară ca afară. Dacă mergem pe autostrăzile din România înspre vest majoritatea dintre pe care le folosim sunt construite în regim de parteneriat public privat. Avem două tipuri de finanțare a autostrăzilor. Pe de-o parte, avem cele care reprezintă acele TNT-uri, coridoare europene care beneficiază cu precădere de fonduri europene pentru a fi finanțate și avem acele, să zicem, coridoare naționale de prioritate națională, cum este de exemplu Comarnic-Brașov, care este extrem de importantă pentru România, pentru că leagă sudul României de Transilvania, dar care nu sunt în mapa, să spunem, a fondurilor europene și care ar putea beneficia de un parteneriat public privat. Statul ar trebui să identifice proiectele prioritare de infrastructură, să facă un parteneriat cu privatul, astfel încât să se asigure că avem proiecte de calitate pentru a atrage fonduri”, a afirmat Mihai Precup și a continuat explicând că: ”Astăzi avem extrem de multe fonduri pentru investiți și vă dau exemplu doar PNDR-ul care prevede 29 de miliarde de euro, undeva la 13% din PIB-ul României din 2019. Avem nevoi de proiecte. Făcând un parteneriat cu privatul, vom avea proiecte pregătite, de calitate, pentru a atrage cererile, resurse financiare și aducând și instituțiile financiare internaționale în această ecuație, putem să beneficiem de finanțări pe termen lung, cu perioada de grație de poate până la 5 ani, cu rate de dobândă extrem de avantajoase, mai ales în condițiile de astăzi, astfel încât să putem să le finanțăm”.

Mihai Precup a mai atras atenția că: ”Finanțarea se poate face din afara bugetului sau mare parte, să spunem, din finanțare, se poate face în afara bugetului consolidat, astfel încât să nu punem presiune pe deficitul bugetar, cel puțin pe termen scurt. Deci, referitor la a aduce partener privatul în ecuație, cred că făcând un parteneriat între stat, privat și instituții financiare internaționale, putem să deblocăm proiecte de investiții majore pentru România și să atragem resurse financiare importante”, a conchis Mihai Precup intervenția sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gazprom se va retrage din consorțiul grec Prometheus Gas

După cum a declarat partea elenă, este un ”divorț de...

Prăbușire istorică pentru cipurile de memorie

Despre sectorul cipurilor de memorie se știe că are...

Prețul litiului a explodat, spre bucuria Chinei

Marii producători de litiu din China sunt pe cale să...

Card energie. Se simplifică modul de folosire al acestuia

În data de 08 decembrie 2022 a intrat în vigoare...

Schimbare la vârful Unilever. Cine va conduce compania

Unilever l-a numit director general pe Hein Schumacher,...

Crossuri externe