Mihail Gorbaciov: Viitorul SUA, pus la îndoială de revoltele de la Washington
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Blink O'fanaye / Flickr
Foto: Blink O'fanaye / Flickr
Revoltele de la Washington pun la îndoială soarta viitoare a Statelor Unite ca stat este de părere fostul președinte Mihail Gorbaciov.

Într-un interviu acordat Interfax, Gorbaciov a spus că asaltul Capitolului a fost planificat în prealabil și că organizatorii sunt cunoscuți.

„Va trece puțin timp și ne vom da seama de ce s-a făcut cu adevărat acest lucru. Oamenii din noua generație vor înțelege că o cursă a înarmării înseamnă moartea și vor fi gata să tragă concluziile adecvate despre sfârșitul ei. Va exista o întoarcere spre destindere, va exista o întoarcere către abandonarea cursei înarmărilor. Sunt sigur de asta ”, a subliniat  fostul președintele.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că reprezentanții noii generații care vor veni la putere în politică vor găsi un compromis cu privire la problemele de dezarmare.

Gorbaciov, îngrijorat din cauza divizării Europei

„Oamenii care nu vor război se vor uni, iar liderii lor vor trebui să găsească o cale de ieșire. Vor găsi o cale de ieșire și vor găsi noi forme pentru un tratat, luând în considerare noile tipuri de arme. Nu se poate să ne pierdem speranța. Nu-mi pierd speranța la tineri ”, a adăugat Gorbaciov.

La rândul său, președintele comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației din Rusia, Konstantin Kosacev, vorbind despre revoltele de la Washington, a remarcat că democrația din Statele Unite ”șchiopătează pe ambele picioare”, dovadă fiind divizarea țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel