Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Sawiris, președinte și CEO al Orascom Investment Holding și singurul non-coreean care deține o licență de telecomunicații în Coreea de Nord, a declarat la CNBC că vede oportunități nu numai în companiile aeriene, ci și în turism, hoteluri și internet.
„În fiecare criză există oportunități”, a spus Sawiris. „Puteți merge astăzi să cumpărați o companie aeriană pentru 1 dolar, dacă vă asumați cea mai mare parte a datoriei.”
Acțiunile companiilor aeriene din SUA s-au prăbușit în acest an, deoarece solicitările de călătorii aeriene s-au oprit complet, scăzând cu peste 95% din cauza pandemiei.
Sawiris, vorbind din Cairo, a declarat că este de acord cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, cu privire la impulsul administrației de a redeschide economia Americii. Sawiris a spus că aceasta este „una dintre puținele ori” în care Trump are dreptate. „S-ar putea să nu găsească leacul, s-ar putea să nu găsească vaccinul, deci cât timp vom fi în închisoare în casele noastre?”
Citește: ”Oracolul din Omaha” Warren Buffet a admis că a făcut o greșeală
Sawiris a declarat că războiul prețurilor dintre liderul OPEC, Arabia Saudită și Rusia, a fost un efort „calculat” de a ucide industria de șist din Statele Unite.
În luna martie, OPEC și alți producători majori nu au reușit să ajungă la un acord pentru a reduce producția, chiar înainte de apariția coronavirusului. Prețurile au atins minimelr pe 18 ani înainte ca alianța să ajungă la un acord de reducere cu 9,7 milioane de barili pe zi în aprilie, ceea ce echivalează cu 10% din producția mondială și este cea mai mare reducere a producției din istorie.
Întrebat dacă petrolul ar fi atins aceleași niveluri dacă s-ar fi ajuns la un acord OPEC din martie, Sawiris a explicat că prețurile ar fi scăzut oricum din cauza reducerii consumului, „dar nu ar fi scăzut la acest nivel”.
„Cred că a fost calculat”, a spus el. „Cred că știau că asta se va întâmpla și totuși voiau să o facă, deoarece, prin eliminarea unui concurent, prețul va crește peste 50 sau 60 de dolari. Acum cred că peste 18 luni petrolul va atinge 100 de dolari barilul”.
Prețul petrolului a crescut marți cu 20%, pe măsură ce economiile globale încep să se redeschidă încet, după luni întregi de oprire forțată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...