Miliardarul și proprietarul clubului Spartak Moscova, diagnosticat cu Covid-19
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vladimir Putin și Leonid Fedun
Vladimir Putin și Leonid Fedun
Leonid Fedun, miliardar acționar al celei de-a doua cea mai mare companie petrolieră din Rusia, Lukoil, a fost spitalizat după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, spun reprezentanții clubului Spartak Moscova unde Fedun ocupă funcția de președinte.

Leonid Fedun este cel de-al 17-lea cel mai bogat om din Rusia cu o avere de 6,3 miliarde de dolari conform Indexului Bloomberg al Miliardarilor și primul din această listă care recunoaște public că s-a molopsit.

Clubul a publicat, joi, un comunicat de presă de numai trei rânduri pe această temă.

În schimb compania Lukoil, unde Leonid Fedun împreună cu familia sa dețin 12% din acțiuni, nu a comentat în niciun fel această informație.

O mare parte a Rusiei a fost pusă în carantină de la sfârșitul lunii martie în încercarea de a controla epidemie. Măsurile nu au reușit să oprească răspândirea bolii. Rusia a înregistrat una dintre cele mai rapide rate e imbolnăvire cu Covid-19, înregistrând zilnic 10.000 de noi îmbolnăviri în ultimele cinci zile, depășind Germania la numărul total al bolnavilor, respectiv 117.160 de cazuri.

Președintele Vladimir Putin a cerut oficialilor locali să manifeste prudență în relaxarea restricțiilor pe măsură ce presiunea economică se mărește pentru oamenii care vor să se întoarcă la muncă.

Primarul Moscovei, Sergei Sobianin, a estimat joi că 300.000 de oamenei sunt infectați cu noul coronavirus adică de trei ori cifra oficială și spunând că orașul nu se va deschide prea curând iar oamenii sunt obligați să poarte măști și mănuși.
Elita Rusiei nu a fost scutită de îmbolnăviri, printre cei loviți de pandemie numărându-se și premierul Mikhail Mișustin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel