Etapa de înscriere s-a finalizat miercuri, 28 octombrie 2020, la ora 20:00.
S-au înscris 22.226 de aplicanţi, iar judeţele din care au venit cele mai multe solicitări au fost: municipiul Bucureşti (18,68%), Cluj (8,83%), Constanţa (4,64%), Bihor (4,53%), Iaşi (3,97%), Braşov (3,96%), Timiş (3,67%), Suceava (3,53%), Argeş (3,50%) şi Ilfov (3,27%).
Din total, 22.063 au fost cereri venite din partea IMM-urilor, în timp ce 163 au fost depuse din partea ONG-urilor din învăţământ.
Totodată, 17.590 cereri au fost transmise din mediul urban, iar 4636 din mediul rural.
Ministrul de resort, Virgil Popescu, a anunţat că se ia în calcul suplimentarea bugetului alocat acestei măsuri.
Al doilea LOCKDOWN. BCE pregătește un nou pachet de stimulare economică
"În urma interesului foarte mare pentru accesarea granturilor alocate capitalului de lucru, analizăm suplimentarea bugetului alocat acestei măsuri cu aproximativ 500 de milioane de euro. De asemenea, vom redeschide apelul pentru accesarea microgranturilor de 2.000 de euro şi analizăm scăderea plafonului pentru firmele care s-au înfiinţat în 2019 şi nu au putut atinge cifra de afaceri de 5.000 de euro. Pentru mine este important ca un număr cât mai mare de IMM-uri să poată beneficia de aceste fonduri nerambursabile", a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
Granturile pentru capital de lucru au putut fi accesate începând de joi, 22 octombrie, de la ora 10:00.
Este vorba despre măsura 2 "Granturi pentru capital de lucru" din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.
Programul de granturi destinat IMM-urilor afectate de pandemie pentru asigurarea capitalului de lucru totalizează 350 de milioane de euro din fonduri europene. Granturile pentru capital de lucru sunt acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, fără a depăşi 150.000 euro/beneficiar (în echivalent lei).
Programul face parte din schema de ajutor de stat prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă nr.130/2020 privind unele măsuri de acordare a sprijinului financiar din fonduri externe nerambursabile în contextul crizei Covid-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...