Ministrul Apărării: Nu ne ajunge nici 10% din PIB
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Soldat
Soldat
Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a participat, vineri, la conferinţa internaţională "Black Sea and Balkans Security Forum”, care se desfăşoară în Mamaia.

El a afirmat în discursul său că obiectivul strategic al Rusiei este să aibă dominaţia asupra regiunii Mării Negre.

"Marea Neagră este fundamentală pentru securitatea naţională a Rusiei: asigură control asupra Caucazului, Republicii Moldova şi a jumătate din Ucraina şi asigură o platformă pentru proiectare a forţelor în Balcani, Marea Mediterană şi Orientul Mijlociu. Obiectivul strategic al Rusiei este să aibă dominaţia asupra regiunii Mării Negre, iar strategia de securitate a Moscovei clasifică NATO ca domeniu de ameninţare militară la adresa securităţii Rusiei. Spre deosebire de regiunea Mării Baltice, în Marea Neagră, Rusia are o atitudine agresivă, constantă”, a afirmat ministrul Apărării, care a precizat că România este inclusă ca ţintă potenţială pentru capabilităţile de atac ale Rusiei, fiind percepută ca centru de decizie NATO.

"Dacă am avea 10 la sută din Produsul Intern Brut sau 100 la sută din Produsul Intern Brut pentru următorii nu ştiu câţi ani de zile, România nu va avea capabilităţi singură să poată face faţă la un astfel de potenţial agresor. Tocmai de aceea discutăm de apărare colectivă şi de capabilităţi pe care le punem împreună ca să putem face faţă unui astfel de agresor. Important este ca fiecare naţiune să îşi poată oferi capabilităţile proprii, pe care să le aibă acolo şi să ofere securitate vizavi de nevoile pe care le au atunci”, a explicat ministrul Apărării.

Citește și:Creştere spectaculoasă a PIB-ul pe cap de locuitor. Unde ar putea ajunge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel