Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
"O veste bună vine de la Eurostat: România continuă să aibă printre cele mai mici prețuri la energie electrică și gaze naturale din Uniunea Europeană!
În primul trimestru al anului 2024, țara noastră a avut al patrulea cel mai mic preț la gaze naturale și al cincilea la energie electrică. Suntem încrezători că această tendință va continua și în trimestrul al doilea, datorită ajustării și prelungirii schemei de plafonare a prețurilor până la 31 martie 2025.
Deși perioada caniculară a adus prețuri mai mari pe piețele spot, acestea nu au avut un impact negativ asupra facturilor primite de gospodării. Din datele primite pentru luna iunie de la principalii furnizori de energie electrică, prețurile facturate au fost cu până la 14% mai mici decât plafonul stabilit, protejând astfel consumatorii și bugetul de stat.Investițiile strategice sunt prioritare pentru noi.
Săptămâna trecută am semnat alte 25 de contracte de finanțare în valoare de peste 3,5 miliarde de lei pentru modernizarea rețelelor electrice de distribuție. În total, am atras pentru rețele, finanțări europene nerambursabile de aproape 7,5 miliarde de lei, mai mult decât în ultimele trei decenii!
Și veștile bune continuă: în toamnă lansăm un apel competitiv pentru investiții în capacități de stocare a energiei electrice, în valoare de 150 milioane de euro.
Principala preocupare a mea și a echipei de la Ministerul Energiei rămâne protejarea consumatorilor și asigurarea accesului la energie la prețuri corecte, acum și în viitor", transmite Sebastian Burduja, ministrul Energie, într-o postare pe Facebook.
***
Ministerul Energiei anunță începerea testelor publice pentru 3 module ale platformei informatice de raportare națională EnerClima: modulul audit energetic, management energetic și planuri de îmbunătățire a eficienței energetice (PIEE).
Platforma informatică de raportare națională EnerClima este o aplicație scalabilă care vine să preia date critice pentru raportările naționale și europene. Beneficiarii acesteia sunt: Ministerul Energiei, alte ministere și agenții, UAT-urile, operatorii economici, managerii energetici, auditorii energetici, fără a ne limita la aceste grupuri țintă.
Modulele lansate astăzi în testare publică vizează raportarea digitală a declarațiilor de consum de către operatori economici și unități administrative care consumă mai puțin sau mai mult de 1000 tep, raportarea PIEE și a altor declarații și audituri rezultate ca obligații din Legea nr. 121/2014 a eficienței energetice.
Aplicația este proiectată de Serviciul Român de Telecomunicații Speciale pentru a asigura interoperabilitatea, migrarea in cloud, protecția la atacuri cibernetice și în fața altor amenințări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...