Petre Daea: România nu se va mai da jos de pe piedestal!
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Petre Daea
Petre Daea
Invitat la emisiunea ”La punctul de întâlnire” a lui Radu Tudor, ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat că România nu se va mai da jos de pe piedestal, în contextul în care țara noastră se află pe primele locuri în Europa la culturi agricole. 

”Nu, pe oameni nu îi arzi când greșești, îi întinzi frumos la treabă”, a spus Petre Daea referindu-se la cei care, din diferite motive, nu primesc bani europeni pentru lucrările angajate. ”Fie au fost greșeli în dosar, fie ceva s-a întâmplat”, a adăugat oficialul. 

Referindu-se la fonduri europene, ministrul agriculturii a anunțat că în doi ani au fost atrase atrase peste 6 miliarde de euro.

 "Astăzi am primit pe telefon că s-a alimentat contul României cu 306 milioane de euro, care vin de la Uniunea Europeană. Statul român îi recuperează pentru că acești bani pornesc la fermieri de la bugetul țări", a asigurat ministrul, precizând că, doar pentru agricultură țara noastră a atras, în 2017, suma de 3,3 miliarde de euro și 3 miliarde în 2018.

Citește și Petre Daea: ”Mi-e ruşine şi de un copil mic”

Vorbind despre performanțele agriculturii românești în anul 2008, un an de excepție pentru acest domeniu de activitate, Petre Daea a arătat, printre altele, că România ocupă locul trei în Uniunea Europeană la cereale, locul patru la grâu și primul loc la floarea soarelui și la porumb. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel