Ministrul Economiei despre prețurile la energie: Ce facem, ne jucăm de-a administrația
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul știe și care ar putea fi una dintre soluții
Ministrul știe și care ar putea fi una dintre soluții
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a fost întrebat, la DCNewsTV, despre prețurile la energie. Ce face Guvernul României? S-au majorat prețurile la gaze și la curentul a trei ori. Nu rezită nimeni. Hai, omul tuturor mai pune o haină pe el, dar ce fac companiile, firmele, industriile energofage?   

Este o problemă reală. Ministrul de resort a anunțat câteva idei. Aș vrea însă să mă limitez la portofoliul pe care îl poate influența și pot spune ceva avizat, a spus ministrul Economiei.  

”Putem da o speranță în România, și cetățeanului și companiilor? Vor fi plafonate, vor fi limita cumva. Piață liberă: trebuia făcută din 2008, dar nu a făcut-o nimeni, pentru că știu ce se întâmplă ”, a insistat Bogdan Chirieac. 

”Dacă o făceam atunci, nu aveam atâtea probleme, acum s-au acumulat și mai multe lucruri”, a răspuns Claudiu Năsui. ”De exemplu, prețul acestor certificate de carbon, certificate verzi și mai sunt niște lucruri în care nu vrea să intru, pentru a nu fi interpretat. 

Eu nu aș da da vină pe consumatori. Pe măsură ce o să crească prețul și consumul se va reduce. Inclusiv pentru unii care consideră că nu poți ține mall-ul deschis la acest preț la energie. E mult prea scump, am dat un exemplu. 

Citește și Ministrul Năsui: 1,6 milioane de angajați vor primi în plus 900 de lei la salariu

Eu merg pe partea de producție, iar aici trebuiau făcând investiții de ani de zile. Dar când vrei să găsești soluții, le găsești. Nu încape îndoială. Repet, nu vreau să intru pe terenul unui coleg, dar ceea ce pot eu să spun este că Ministerul Economiei a luat și luăm toate măsurile pro-consumatori, pro-români. Iar una dintre ele este un salariu mai mare. Am văzut că se vehiculează și ideea asta cu o schemă de ajutor. Adică ce face, îi taxează de toți românii, după care dăm bani la toți românii? Ce facem, ne jucăm de-a administrația? Așa, luăm sută la sută din salariu, redistribuim sută la sută din venituri și am făcut treabă ”, a spus invitatul interviurilor live de pe SCNewsTV.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel